Whitefish, Montana

Whitefish Montana Whitefish, een dorp met 8.000 inwoners, is een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Glacier National Park. Je vindt er talloze restaurants, een oud treinstation (met museum) en het Whitefish Mountain Resort, waar je 's winters kunt skiën. In de zomer biedt het resort mountainbikeroutes en kun je er ziplinen. Voor meer informatie over activiteiten en evenementen in Whitefish kun je terecht in het Whitefish Visitor Center.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Glacier National Park

Er zijn maar weinig nationale parken die kunnen tippen aan de schoonheid en ongerepte natuur van Glacier National Park. Glacier is een van de weinige parken in de 48 aaneengesloten staten met een grote grizzlyberenpopulatie. Een rit over de Going-to-the-Sun Road is een must. Wil je dieper het park in, dan zijn er veel wandelmogelijkheden. Ook kun je varen op een van de schitterende meren. Het park is verdeeld in verschillende regio's: Polebridge, Lake McDonald, Two Medicine, St Mary en Many Glacier. Many Glacier vormt het hart van het park.

Glacier National Park, Montana

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan