Bighorn, Montana

Bighorn Canyon Montana Bighorn Canyon National Recreation Area is een gebied vol contrasten. Van hooggelegen woestijn tot een diep meer, smalle beekjes, bergruggen en kloven. De hoofdweg door het park is de Historic Route of de Bad Pass Trail, die vanaf de zuidelijke ingang in noordelijke richting naar het Yellowtail Dam Visitor Center loopt. Het park is dankzij de rivier die de kloof heeft uitgesleten en de diverse beken die daaruit ontspringen bijzonder waterrijk. Niet voor niets zijn vissen en varen er populaire activiteiten.  

Bezienswaardigheden & activiteiten

Wandelen

  In Bighorn Canyon National Recreation Area ligt ruim veertig kilometer aan wandelpaden. Ze voeren je langs prachtige uitzichtpunten of naar historische ranches. De meeste wandelroutes starten in het zuidelijke parkdeel. 

Bighorn Canyon National Recreation Area Montana

Vissen

Het Bighorn Lake en de Bighorn-rivier in de kloof maken dit recreatiegebied populair onder hengelsporters. In het meer heb je kans om een snoekbaars, (regenboog)forel, gele baars, karper of meerval te vangen, in de rivier zijn in de loop der jaren achtendertig vissoorten opgedoken. 

Bighorn Canyon National Recreation Area Montana

Bighorn Lake

Naar het schijnt is je bezoek aan Bighorn Canyon niet compleet zonder een boottocht over Bighorn Lake. Je vaart tussen rotswanden, kliffen en steenspiralen die tot wel 150 meter boven het water uittorenen. Op het meer kun je ook waterskiën en vissen. Het landschap heeft iets weg van Flaming Gorge, een stuk zuidelijker in Wyoming. 

Bighorn Canyon National Recreation Area Montana

Yellowtail Dam

In het noordelijke parkdeel ligt deze dam in het Bighorn Lake. Tussen eind mei en begin oktober is het bezoekerscentrum geopend. Je kunt er terecht voor meer informatie en voor een prachtig uitzicht op de dam, die je door een glazen wand kunt zien. 

Bighorn Canyon National Recreation Area Montana

Historische ranches

In het zuidelijke deel van Bighorn Canyon National Recreation Area zijn vier historische ranches. Je kunt er terecht om kennis te maken met de geschiedenis van het Wilde Westen. Je leert er over de mensen die naar de ruige binnenlanden van Amerika trokken, in de hoop op een beter bestaan. 

Bighorn Canyon National Recreation Area Montana

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan