Jefferson City

Jefferson City, Missouri Icoon in Jefferson City is Missouri State Capitol, een statig gebouw met een grote koepel. Dat dit imposante gebouw in Jefferson City staat is niet zo gek, het is namelijk de hoofdstad van de staat Missouri. De stad loopt over van historische gebouwen en speciale landmarks en ze worden omringd door een natuurlijk landschap. Laat jezelf opsluiten in Missouri State Penitentairy, de vroegere gevangenis en geniet daarna van je vrijheid in Runge Conservation Nature Center.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Missouri State Capitol

Ga op ontdekking in dit prachtige gebouw uit 1917, dwaal door de vele hallen en beklim de talrijke trappen. Gooi je hoofd in je nek en bewonder de kleurrijk beschilderde plafonds. Verken het gebouw zelf of boek een (gratis) tour met gids. In en bij het gebouw vind je ook het Missouri State Museum, Missouri Law Enforcement Memorial en Missouri Veterans Memorial.

Jefferson City, Missouri

Lewis and Clark Monument Trailhead Plaza

Naast Missouri State Capitol vind je Lewis and Clark Monument Trailhead Plaza. Een hele mond vol voor een plein met een groot beeldhouwwerk omringd door verschillende watervallen, looppaden en banken. Dit monument is gebouwd om de connectie tussen de stad en de historische expeditie van Captains Meriwether Lewis en William Clark te erkennen. In 1804 kampeerde het Corps of Discovery in het gebied dat uiteindelijk de hoofdstad werd. Vanaf het monument heb je uitzicht op Jefferson Landing Historic Site en de Missouri River. Het plein is zeker een mooie plek om een foto te maken met de koepel van Missouri State Capitol op de achtergrond.

Jefferson City, Missouri

Missouri State Penitentairy

Vele criminelen hebben van 1836 tot 2004 deze gevangenis van binnen gezien. En nu is het de beurt aan jou! Stap over de drempel van de 'bloederigste 19 hectare in Amerika' (1967) en herbeleef dit gruwelijke verleden inclusief cellen van beroemde gevangenen (bijvoorbeeld zwaargewichtkampioen Sonny Liston), de gaskamer, wooneenheden en de tuin. Ze bieden diverse tours aan, zoals een History Tour en een Ghost & Paranormal Tour, om verzekerd te zijn van toegang raden wij aan van te voren te reserveren. Raak je niet uitgekeken? Bezoek dan ook het Missouri State Penitentiary Museum.

Jefferson City, Missouri

Runge Conservation Nature Center

Bezoek de natuurtentoonstellingen met wilde dieren, een groot aquarium met vissen, een gebied om wildlife te spotten en een cadeauwinkel. Voor kinderen worden er leuke activiteiten georganiseerd. Je leert over de verscheidenheid aan leefgebieden in Missouri. Wandel rondom het centrum door bossen, prairies en langs open plekken en vijvers. Je kunt kiezen uit vijf wandelpaden van in totaal bijna 4 kilometer, waarvan drie verhard en twee met houtsnippers. Beklim onderweg de vuurtoren voor een panoramisch uitzicht over de stad en het glooiende landschap. De toegang is gratis.

Jefferson City, Missouri

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!