Hannibal

Hannibal, Missouri Hannibal, een historische stad gelegen aan de Mississippi, is bekend van de schrijver Mark Twain die hier een deel van zijn jeugd doorbracht. Hij schreef onder andere de beroemde jongensboeken De lotgevallen van Huckleberry Finn en De lotgevallen van Tom Sawyer. Het Mark Twain Boyhood Home & Museum is gewijd aan deze bekende schrijver. Bezoek een kunstgalerie of maak een tochtje op een radarboot.

Bezienswaardigheden

Mark Twain Boyhood Home & Museum

De Amerikaaanse schrijver en humorist Samuel Langthorne Clemens, beter bekend als Mark Twain, heeft een groot deel van zijn jeugd in Hannibal doorgebracht. Hij is een schrijver van klassiek geworden jongensboeken als The adventures of Tom Sawyer en The adventures of Huckleberry Finn die zich afspelen in deze omgeving. Het museum omvat 8 gebouwen, waaronder het huis waar de schrijver een deel van zijn jeugd doorbracht, een tentoonstelling over Mark Twain en een aantal schilderijen van de personages van Mark Twain die geschilderd zijn door Norman Rockwell.

Museum in Hannibal

Riverboat cruise

Bekijk de Mississippi-rivier vanaf het water door een cruise op een karakteristieke radarboot te boeken. Er is keuze uit verschillende soorten cruises. Een leuke ervaring in dit stukje Amerika.

Amerika, Hannibal

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan