Voyageurs National Park, Minnesota

Voyageurs National Park Minnesota In de zeventiende en achttiende eeuw kanoden Frans-Canadese bonthandelaren ('voyageurs') door de Great Lakes-regio. De wateren die zij toen verkenden, behoren nu tot het Voyageurs National Park. Het National Park bestaat voor 30% uit water, vanuit de lucht lijkt het een enorme blauwe plas met daarin wat plukjes groen. Het park heeft drie bezoekerscentra met elk een eigen ingang. Kabetogama is het meest bekend. Bij elk bezoekerscentrum vind je enkele wandelpaden en er zijn kanotochten met een gids mogelijk. De enige manier om Voyageurs National Park te verkennen, is per kano of (motor)boot. Plan je bezoek zorgvuldig, want de bezoekerscentra liggen ver uit elkaar.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Toegankelijkheid

Voyageurs National Park ligt ongeveer vijf uur rijden ten noorden van Minneapolis-St. Paul en drie uur ten noorden van Duluth. Het park ligt op een schiereiland en is niet per auto bereikbaar. Je kunt wel met je auto naar een van de drie bezoekerscentra: Rainy Lake, Kabetogama of Ash River. De bezoekerscentra liggen elk bij ander deel van het park, redelijk ver uit elkaar. Vanaf hier moet je per boot of kano verder het park in.

Kano Voyageurs National Park

Kabetogama Lake (midden)

Het Kabetogama Lake Visitor Center is geopend van eind mei tot begin september en ligt ten zuidwesten van Voyageurs National Park. Je kunt hier mee met een kanotocht in een ouderwetse, lange kano waarbij je met meerdere mensen peddelt. Je kunt ook een cruise maken naar het historische Kettle Falls Hotel en de daarbij gelegen dam. De boottocht duurt twee uur. Reserveren is aanbevolen! Kijk voor meer informatie op https://www.nps.gov/voya/planyourvisit/kabetogama-lake-area-programs-and-tours.htm. Om te overnachten met je camper, kun je terecht op een camping buiten het park. Bijvoorbeeld een van de State Forest Campgrounds: Woodenfrog of Ash River.

Voyageurs National Park Minnesota

Wandelen bij Kabetogama Lake

Bij Kabetogama Lake is één wandelroute die je per auto kunt bereiken. De Echo Bay Trail is vier kilometer lang en kost je ongeveer twee uur. De wandelroute start vijf kilometer vanaf het bezoekerscentrum aan Country Road 122. Een breed en relatief vlak pad voert je door een bos met Aspen en grenen naar laaggelegen landschappen met rotsachtige uitkijkpunten. Je komt veel vogels tegen, zoals blauwe reigers, tjitjafs, spechten en roeken.

Blauwe reiger Minnesota

Ash River (zuidoost)

In het zuidoosten ligt het Ash River Visitor Center, dat van eind mei tot begin september open is. Onderweg naar dit bezoekerscentrum heb je veel kans om herten te zien. Er zijn soms programma's die worden aangeboden door parkrangers, maar het merendeel van de bezoekers aan Ash River gaat met eigen boot of kano verder het park in. Om te overnachten met je camper, kun je terecht op een camping buiten het park. Bijvoorbeeld een van de State Forest Campgrounds: Woodenfrog of Ash River.

Kano Voyageurs National Park

Uitkijkpunten bij Ash River

Bij Ash River Visitor Center zijn wel drie uitkijkpunten. Aan de weg naar Ash River Visitor Center (County Road 129) kom je allereerst Voyageurs Forest Overlook tegen. De wandeling naar het uitkijkpunt en terug is relatief vlak en duurt in totaal een half uur. Het tweede uitkijkpunt is Beaver Pond Overlook. Deze steile wandelroute kost je ongeveer een kwartier. Je wordt beloond met een rotsachtig terras hoog boven een klein meer waar veel vogels leven. De laatste plek waar je kunt stoppen voor je het bezoekerscentrum bereikt, is Kabetogama Lake Overlook, waar je uitkijkt over Kabetogama Lake. De wandeling ernaartoe duurt tien minuten (enkele reis). Vanaf Kabetogama Lake Overlook kun je een rondwandeling van vier kilometer (+/- 2,5 uur) maken over een smalle, krullende en rotsachtige trail terwijl je uitkijkt over het waterrijke landschap.

Voyageurs National Park

Rainy Lake (noordwest)

Het Rainy Lake Visitor Center is het best bereikbaar als je vanuit International Falls komt. Dit bezoekerscentrum is het hele jaar door geopend en geeft je toegang tot het noordelijke parkdeel. Je kunt er bovendien meegaan met een boottocht of een rangerprogramma. De smalle waterwegen in Voyageurs National Park kun je goed verkennen per kajak of kano. Je kunt het beste meegaan met een begeleide tocht vanuit het bezoekerscentrum. Van eind mei tot begin september kun je kiezen uit twee kanotours: een tocht in een historische, lange North Canoe waarbij je met meerdere mensen tegelijk peddelt, of een tocht met een kleinere kano varen naar de Beaver Lodge in Black Bay. Reserveren is aanbevolen! Kijk voor meer informatie op https://www.nps.gov/voya/planyourvisit/rainy-lake-area-programs-and-tours.htm. Met je camper kun je overnachten op een camping buiten het park, bijvoorbeeld City Beach Campground in International Falls.

Kettle Falls, Rainy Lake, Voyageurs National Park

Wandelen bij Rainy Lake

Bij Rainy Lake is één korte wandelroute die je kunt bereiken per auto. De Oberholtzer Trail is drie kilometer lang en biedt je ongeveer drie kwartier wandelplezier. De trail start net buiten Rainy Lake Visitor Center en leidt je naar twee uitkijkpunten waar je ziet welke ecosystemen er in dit park zijn: bosland en wetlands - een soort moerasland.

Wandelpad Voyageurs National Park

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan