Saint Paul, Minnesota

Saint Paul, Minnesota Saint Paul vormt met het aangrenzende Minneapolis samen de 'Twin Cities'. Anders dan vaak wordt gedacht, is juist Saint Paul de hoofdstad van de Amerikaanse staat Minnesota. Hoewel de steden naast elkaar liggen, zijn de karakters verschillend. Zo heeft Saint Paul een ruime opbouw, ligt het op terrassen boven de Mississippi-rivier en heeft het een chiquere uitstraling - mede dankzij de Saint Paul Cathedral, de welvarende wijk Summit Hill en het uitgestrekte capitoolgebouw. De meesten zullen Saint Paul echter kennen als hét winkelmekka van de Verenigde Staten: Mall of America.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Saint Paul Cathedral

De imposante Saint Paul-kathedraal werd gebouwd begin 1900 en heeft de stijl van de Klassieke Renaissance. Het is gebaseerd op de St Peter in Rome. De kathedraal heeft zitplaatsen voor drieduizend mensen. Je mag binnen een kijkje nemen om het interieur te bewonderen, maar liever niet tijdens een dienst. Er zijn op werkdagen ook begeleide rondleidingen mogelijk. Een gids vertelt je dan meer over de kathedraal vanuit historisch perspectief. Saint Paul Cathedral ligt aan 239 Selby Avenue, in het oostelijke gedeelte van Downtown.

Saint Paul, Minnesota

Summit Hill

Bij de kathedraal van Saint Paul begint Summit Avenue. Deze welvarende wijk is the place to be in Saint Paul. Door de grote Victoriaanse herenhuizen uit de negentiende eeuw ademt het geschiedenis. Het ene huis is nog indrukwekkender dan het andere. Vlak bij Saint Paul Cathedral vind je het James J. Hill House, gebouwd voor de oprichter van de Great Northern Railroad. Zijn huis, dat werd voltooid in 1891, was een symbool van zijn succes. Je kunt een rondleiding volgen door het huis; op de eerste verdieping vind je werken van lokale kunstenaars. Summit Avenue is maar liefst zes kilometer lang en eindigt bij de Mississippi-rivier. Aan het eind van de straat (Lookout Park) heb je een indrukwekkend uitzicht over de riviervallei.

Saint Paul, Minnesota

Minnesota Capitol Building

Neem ook een kijkje bij het capitoolgebouw van Minnesota, die werd gebouwd tussen 1896 en 1905 en tussen 2013 en 2017 een grootschalige renovatie onderging. Je kunt elke dag van de week een rondleiding volgen, of zelfstandig een kijkje nemen bij de Rotunda, tweede verdieping en de ontvangstkamer van de gouverneur. Het capitoolgebouw ligt aan (schrijf je even mee) 75 Reverent Dr. Martin Luther King Jr Boulevard, in het noordwesten van Downtown.

Saint Paul, Minnesota

Mall of America

Dé attractie van Saint Paul ligt aan de rand van de stad, in de buitenwijk Bloomington: Mall of America. De Mall of America is het grootste winkelcentrum van de Verenigde Staten. Het is tweehonderddertigduizend vierkante meter groot en herbergt bijna 550 winkels. Alsof dat nog niet genoeg is, vind je er ook een reusachtig aquarium dat nauwelijks onderdoet voor SeaWorld, een LEGO Imagination Center en 25 wildwater- en achtbanen. Je kunt er overigens ook trouwen. Men heeft plannen om de Mall uit te breiden naar 483.000 m². Nogal opmerkelijk, aangezien een ‘rondje’ door de Mall nu 86 uur zou duren (bij 10 minuten per winkel). De Mall of America ligt helemaal in het oosten van Bloomington, vlak ten zuiden van Minneapolis-St. Paul Airport.

Saint Paul, Minnesota

Water Park of America

Een ander pronkstuk uit de categorie recreatie is het Water Park of America. De naam is saai, maar het zwembad niet. Ook dit behoort tot de grootste van zijn soort met een oppervlakte van 6500 m² en 15 glijbanen, meerdere zwembaden en onder andere een speciale golfmachine voor het leren van surfen. Het Water Park of America ligt net ten noordwesten van de Mall of America aan de randweg (Interstate-494).

Waterpark

Science Museum of Minnesota

Hoe voelt een tornado? Kun je rechtop staan onder een dinosaurus? Hoe werkt het menselijk lichaam? Op deze en andere prangende wetenschapsvragen krijg je antwoord in het Science Museum of Minnesota. Er zijn tijdelijke en vaste tentoonstellingen waarbij je veel kunt bekijken en ontdekken, maar vooral ook veel kunt doen! Het Science Museum is een leuke plek om met kinderen te bezoeken.

Saint Paul, Minnesota

Como Park Zoo & Conservatory

Tussen de rivieren en bladertooien in Como Park glanst de glazen koepel van het Marjorie McNeely Conservatory. In het groene Como Park vind je mooie, aangelegde tuinen en een dierenpark. In het Marjorie McNeely Conservatory, dat stamt uit 1915, is een botanische tuin, een Japanse tuin en een collectie bonsaiboompjes. In de aangrenzende dierentuin leven onder meer grote katachtigen, ijsberen, zeeleeuwen, zeevogels, antilopes en giraffen.

Saint Paul, Minnesota

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan