Mackinaw City, Michigan

Mackinaw City, Michigan Mackinaw City ligt op het topje van Michigans onderste schiereiland. Het wordt verbonden met het bovenste schiereiland via de Mackinac Bridge. Het is tevens de toegangspoort tot het mooie Mackinac Island. Je kunt hier aan boord voor een boottocht over Lake Superior.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Mackinac Bridge

De staat Michigan wordt in tweeën gespleten door Lake Michigan. Het onderste deel van de staat wordt met het bovenste verbonden via de Mackinac Bridge. Met 2.625 meter behoort hij tot de langste hangbruggen ter wereld. De totale lengte van de brug is ruim acht kilometer. Mackinac Bridge verving in 1957 de ferry tussen Mackinaw City en St. Ignace. Je betaalt tol om over de brug heen te mogen rijden.

Mackinaw City, Michigan

Colonial Michilimackinac

Stap terug in de tijd! Zie hoe de Redcoats musketten en kanonnen afvuren, ruik versgebakken brood en ontmoet de kolonisten. Vroeger was Michilimackinac een Frans fort waar ook bont werd verhandeld. Het was in gebruik van 1715 tot 1781, toen het tot de grond toe afbrandde. Dertien van de oorspronkelijke gebouwen zijn intussen nagebouwd en open voor bezoekers van begin mei tot half oktober. Er zijn rondleidingen mogelijk met gekostumeerde gidsen.

Mackinaw City, Michigan

Historic Mill Creek Park

Wist je dat water zo sterk is dat je er hout mee kunt hakken? Je leert er alles over in Historic Mill Creek Park. Bekijk de film over de nog werkende zaagmolen en neem een kijkje in het bezoekerscentrum. Bekijk een demonstratie van een gekostumeerde gids of volg een rondleiding door het park, waar veel te ontdekken valt. Avonturiers kunnen kiezen voor de natuurtocht over een hangbrug, de klimmuur bedwingen en van een kabelbaan zoeven. Er is ook een mooi wandelpad door de natuur. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten.

Old Mackinac Point Lighthouse

Sinds 1889 loodst Old Mackinac Point Lighthouse schepen door de Strait of Mackinac. Het is een gids door storm en donker. Tegenwoordig kun je een bezoek brengen aan de top van de vuurtoren. Je kunt een kijkje nemen in de kamers waar de vuurtorenwachter woonde en leert alles over vuurtorenlenzen en mistsignalen. Er draait continu de film Shipwreks of the Straits. Je kunt ook een (gratis) rondleiding volgen door de vuurtoren.

Mackinaw City, Michigan

Jack Pine Lumberjack Show

Reis terug naar 1800, toen hout nog de economische motor van Michigan was. De Jack Pine Lumberjack Show is elke avond te zien om half acht. Twee rivaliserende kampen nemen het tegen elkaar op met bijzondere activiteiten als hakken en boomstamrollen...

Mackinac Island State Park

Mackinac Island is grotendeels een staatspark. Tussen de rotsformaties heb je schitterende uitzichten en kun je diverse historische plekken bezoeken. Je kunt er wandelen, fietsen, paardrijden of je laten vervoeren per paard en wagen!

Mackinaw City, Michigan

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan