Mackinac Island, Michigan

Mackinac Island Michigan Op Mackinac Island, gelegen in Lake Huron, ga je een stukje terug in de tijd. Auto’s zijn hier namelijk verboden en de bevolking doet er alles te voet of per paardenkoets. De Victoriaanse binnenstad wordt in oude stijl behouden en er zijn hierdoor nog veel historische gebouwen te zien. Verken het groene eiland per voet, per fiets of per paardenkoets en maak kennis met het rustige eilandleven.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Fort Mackinac

Is het oudste historische fort in de Verenigde Staten wat nog overeind staat. Er wordt nu onder andere nagespeeld hoe het er in 1880 aan toe ging. In het Mackinac State Historic Park zijn veertien historische gebouwen te vinden die nog helemaal intact zijn. De oude binnenstad en de historische haven zijn zeker een bezoekje waard. Er wordt hier nog regelmatig een kanon afgevuurd en zijn er oude militaire muziek en informatieve films te beluisteren en te zien.

Mackinac Island, Michigan

Mackinac Island State Park

Wanneer je het eiland bezoekt moet je in elk geval het Mackinac Island State Park bezien. Je kunt per koets een rondtocht maken, maar de prachtige bossen en heuvels van het eiland nodigen ook uit voor een lange fietstocht.

Mackinac Island, Michigan

Vlinderexposities

Op Mackinac Island zijn twee indrukwekkende vlinderexposities te vinden. In de binnenstad vind je de Original Mackinac Island Butterfly House & Insect World en in de Surrey Hills is tevens de Wings of Mackinac Butterfly Conservatory gelegen. Op beide locaties zijn van mei tot en met oktober de mooiste vlinders vanuit de hele wereld en een prachtige tropische tuin te bewonderen.

Vlinderexposities Mackinac Island Michigan

Vervoer

Je kunt het eiland bereiken per veerpont, privé boot of met een klein vliegtuigje. In de winter is het eiland ook per sneeuwscooter te bereiken. In het zomerseizoen varen er veerponden van de Arnold Transit Company, Shepler’s Ferry en Star Line Ferry vanuit St. Ignace en Mackinaw City.

Gemotoriseerde voertuigen zijn verboden op het eiland, met een uitzondering op servicevoertuigen zoals ambulances en brandweerwagens. De beste manier om je op het eiland voort te bewegen is te voet, per fiets of per koets.

Feiten

Locatie   Mackinac County, Michigan
Oppervlakte 9.8 km2
Aantal inwoners 492
Gesticht 1671

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

De zomers van Mackinac Island zijn erg mild en de winters erg streng. Het koelende effect van het omringende meer maakt het eiland erg geliefd bij mensen die aan de zomerhitte willen ontsnappen. In de winter valt er regelmatig een flink pak sneeuw en daalt de temperatuur ver onder de 0 graden. Juli is de warmste maand met een gemiddelde temperatuur van 24 graden.

Sport

Golf

Op het eiland zijn drie grote golfbanen te vinden. Grand Hotel heeft twee verschillende grote banen waar je te koets of te paard kunt komen.

Geschiedenis

Het eiland is reeds vele eeuwen bekend bij de Ojibwa en Chippewa indianen, die het kennen als Moe’che’ne’mock’e’nung. Een oude legende verteld dat een groep indianen samenkwam op Point St. Ignace en terwijl ze naar de ondergaande zon keken, zagen ze de grote omtrek van het eiland oprijzen uit het water, als de rug van een enorme schildpad. Ze geven het eiland de naam Moe’che’ne’mock’e’nung, wat zoveel betekent als ‘grote schildpad’. Groepen indianen vestigen zich op het groene eiland, waar ze in visserkampen leven. Archeologen hebben prehistorische kampen teruggevonden met vishaken, aardwerk en andere gebruiksvoorwerpen van minstens 700 jaar voor de eerste Europese ontdekkingsreizen. Voor de indianen is het eiland een heilige omgeving, die geloven dat de Gitche Manitou (Grote Geest) hier woont.

Waarschijnlijk is Jean Nicolet de eerste Europeaan die in 1634 het eiland bezoekt. Hij reist in opdracht van Champlain, een commandant uit Quebec, in een kano met zeven indianen richting het westen om Cathay en de Aziatische kust te zoeken. Helaas gaat hij niet ver genoeg en treft in plaatst daarvan een groep indianen aan op Mackinac Island. De Fransen beginnen in de 17e eeuw met het bouwen van forten op het eiland. Zij verbasteren de Indiaanse naam voor het eiland tot Michilimackinac. De Jezuïtische priester Claude Dablon begint een missie voor de inheemse bevolking op het eiland in 1670 en verblijft hier een jaar. De ontdekkingsreiziger Jacques Marquette volgt hem op en verplaatst de missie naar het nabijgelegen St. Ignace. Met de missie als middelpunt wordt ‘the Straits of Mackinac’ als gauw een belangrijke locatie voor de Franse bonthandel.

The Straits of Mackinac komen na de Franse en indiaanse oorlog (1754-1763) onder bewind van de Britten te staan. De Britten bouwen op Mackinac Island het Fort Mackinac om hun vestiging te beschermen tegen de Frans-Canadezen en de inheemse bevolking, maar het wordt gedurende de Amerikaanse Revolutie met rust gelaten. In 1783 wordt in het verdrag van Parijs Mackinac Island toegewezen aan de Verenigde Staten.

In de loop van de 19e eeuw begint vissen langzamerhand de positie van de bonthandel in te nemen als belangrijkste industrie. Ook sportvissen wordt steeds populairder en zodoende beginnen rond 1880 de eerste hotels en restaurants in de omgeving te verschijnen om de toestromende toeristen op te kunnen vangen. Op het eiland zelf wonen er in deze periode ongeveer 450 mensen. Het eiland groeit in de tijd die volgt uit tot een zeer populair vakantieoord. In 1895 wordt het eiland aan de staat Michigan gegeven, waarmee het Michigan’s eerste staatspark is. De Mackinac Island State Park Commissie heeft de private bouw op het eiland gelimiteerd en gedurende de eeuwen de typisch Victoriaanse bouw op het eiland intact gehouden. Het eiland is de enige plaats in de Verenigde Staten waar gemotoriseerde voertuigen verboden zijn. In verband met de gezondheid en veiligheid van de inwoners en Amerikaanse paarden op Mackinac Island werd in het einde van de 19e eeuw de auto en dergelijke voertuigen niet meer toegestaan.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan