College Park, Maryland

College Park Maryland College Park is een kleine plaats, vooral bekend om de universiteit die er gehuisvest is: de University of Maryland. Op weekdagen geven studenten er rondleidingen. Een andere attractie is het College Park Aviation Museum, gelegen bij College Park Airport. Dit is het oudste continu in gebruik zijnde vliegveld van het land. Het museum heeft enkele antieke vliegtuigen in zijn bezit.

Bezienswaardigheden & activiteiten

University of Maryland - Terrapin Tour

Hoe kun je de universiteit beter verkennen dan samen met een student? Van maandag tot en met vrijdag geven studenten rondleidingen van circa 75 minuten. Je ziet de campus met leslokalen, de grote hal, eetzaal en McKeldin Library. De student vertelt over de universiteit en beantwoord de vragen die je hebt. Rondleidingen beginnen in de Rossborough Inn, nabij het Visitor Center. Het is raadzaam vooraf online te reserveren via de website van de universiteit.

College Park Maryland

College Park Aviation Museum

Dit kindvriendelijke museum ligt bij College Park Airport, een van de oudste continu in gebruik zijnde vliegvelden ter wereld. Het museum richt zich voornamelijk op de vroegste luchtvaart en heeft antieke toestellen en replica's in zijn bezit. Naast wisselende tentoonstellingen zijn er lezingen, workshops en publieke programma's. Het vliegveld zelf bestaat sinds 1909, Wilbur Wright gaf er toen vlieginstructie aan de eerste militairen van de luchtmacht. 

College Park Maryland

Art Gallery (University of Maryland)

Een galerij met hedendaagse kunst, gelegen op de campus van de universiteit. Je kunt er ongeveer 1.500 afdrukken, schilderijen, sculpturen en foto's bezichtigen.

National Museum of Language

In jet museum draait alles om taal: taal vroeger, taal nu en taal in de toekomst. Er is aandacht voor verschillende wereldtalen, gebarentaal, inheemse talen en het Esperanto.

Overig

College Park beschikt over enkele golfbanen, waaronder de University of Maryland Golf Course en de Paint Branch Golf Course. Golfliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Bij de Paint Branch Golf Course is tevens een park gelegen, geschikt voor recreatie. Ook fietsen kan hier goed. In de wijk Lakeland ligt Lake Artemesia. Dit meer is ontstaan bij de winning van zand en grind dat gebruikt werd voor de bouw van de universiteit. Rond het meer is een populaire wandel- en fietsroute aangelegd. Op 45 minuten afstand van College Park ligt Baltimore en Washington D.C. is in een half uur te bereiken.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan