Kennebunkport, Maine

kennebunkport Ruim 130 kilometer ten noorden van Boston en 40 kilometer ten zuiden van Portland in Maine liggen de plaatsjes Kennebunk en Kennebunkport. Kennebunkport is misschien wel het meest bekend geworden bij het grote publiek door de aanwezigheid van het zomerhuis van de voormalige presidenten Bush senior en junior. In dit huis zijn menige bekende gasten ontvangen. Rijd de Ocean Ave/Shore Road, die langs de oostzijde van de Kennebunk-rivier loopt en mooie uitzichten biedt op de Atlantische Oceaan. Je komt langs mooie landgoederen, inclusief die van de oud-presidenten.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Zomerhuis George H.W. Bush

Dit zomerhuis werd gebouwd door de grootvader van George Bush sr. en is sindsdien binnen de familie Bush gebleven. Bush sr. kreeg het huis iets na zijn verkiezing als vicepresident in 1981 en ontving er onder andere Margaret Thatcher. Zijn zoon, Bush jr., ontving er tijdens zijn presidentschap onder andere Vladimir Putin en Nicolas Sarkozy.

Cape Porpoise

Dit kleine vissersdorpje wordt ook wel de 'Quiet Side of Kennebunkport' genoemd. Je kunt er het Goat Island Lighthouse bekijken, de plaatselijke vismarkt bezoeken of de kreeftvissers op de pier aan het werk zien.

Goose Rocks Beach

Een mooi strand met een uitgestrekte kustlijn van wel vijf kilometer lang. Je kunt er onder andere met een kajak of kano roeien naar lokale kleine eilandjes.

Kajakken

Vanuit Kennebunkport vertrekken kajaktours van Kayak Excursions waarbij je onder begeleiding ongeveer 3 uur kajakt over de Kennebunk-rivier. Als je het rustig aan wilt doen, kun je een twee uur durende zeiltocht met de Pineapple Ketch maken en Kennebunkport van een hele andere kant bekijken.

Restaurants

Een leuk alternatief voor een restaurant is om een bezoekje te brengen aan een zogenaamde Clam Shack. Dat zijn kleine hutjes waar je kreeft of krab kunt bestellen. Op de zuidelijke hoek van de brug in Kennebunkport vind je een Clam Shack. Wil je wat leuke souvenirs kopen? Kijk dan eens op Western Avenue en Dock Square. Hier zijn kleine winkeltjes met kunst en cadeautjes.

Omgeving

Wedding Cake House

Een van de meest gefotografeerde neogotische gebouwen in de Verenigde Staten is het Wedding Cake House aan Summer Street in Kennebunk. Net als de prachtig gedecoreerde taarten die bij een Amerikaanse bruiloft worden geserveerd, is het huis rijkelijk versierd, met handgesneden houtwerk uit de negentiende eeuw.

St. Anthony's Franciscan Monastery

Het hoofdgebouw van dit bijzondere klooster is opgetrokken in de Tudorbouwstijl, terwijl in de tuinen bouwwerken in een Litouwse stijl te vinden zijn. Er is een kleine Lourdesgrot en een mooi wandelpad langs de rivier.

Rachel Carson National Wildlife Refuge

In dit beschermde natuurgebied kun je genieten van de waardevolle ecosystemen en de ‘wilde’ dieren, zoals vogels, konijnen en vosjes. Ook kun je langs de kust over Parson’s Way wandelen. Deze wandelroute begint bij Dock Square en leidt je tot Walker’s Point. Onderweg kom je langs de prachtige St. Ann’s Church. Dit kerkje is gebouwd met stenen uit de directe omgeving en heeft mooie glas-in-loodramen.

Vervoer

Je kunt onder andere met trolleybussen het stadje verkennen. Een andere originele manier om je te verplaatsen binnen Kennebunkport is door middel van een koets. Wanneer je de stad met de auto bezoekt, kun je onder andere parkeren bij de Dock Square Parking Lot en de Municipal Lot.

Feiten

Staat Maine
County York
Oppervlakte 57 km²
Hoogte 8 meter
Inwoners 4.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

In Kennebunkport valt er gemiddeld redelijk veel neerslag en sneeuw. Juli is gemiddeld de warmste maand, met een temperatuur rond de 25 graden. In januari, de koudste maand, ligt de gemiddelde minimumtemperatuur rond -11.

Geschiedenis

Kennebunkport kwam in 1653 als 'Cape Porpus' onder het gezag van de staat Massachusetts te staan, de staat Maine zou namelijk pas in 1820 gesticht worden. Het dorpje bleef na plunderingen van plaatselijke indianenstammen zo goed als leeg achter en werd pas weer vanaf het begin van de achttiende eeuw bewoond, toen door Europese kolonisten. Nadat de stad even onder de naam 'Arundel' door het leven was gegaan, werd het op 19 februari 1821 omgedoopt tot Kennebunkport, omdat het in die tijd uitgegroeid was tot een belangrijke scheepswerf en havenplaats langs de Kennebunk-rivier. Ook was het een geliefde locatie geworden voor vis- en kreeftvangst.

Vanaf de jaren 1870 begon de stad steeds meer toeristen aan te trekken en schoten hotels en zomerhuisjes als paddenstoelen uit de grond. Ook werden veel voormalige kapiteinswoningen omgebouwd tot herbergen, die vandaag de dag nog steeds in gebruik zijn.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan