Vacherie, Louisiana

Vacherie Oak Alley Plantation Als je aan Louisiana denkt, zie je wellicht een lange laan voor je met torenhoge eikenbomen, met aan het uiteinde een statig plantagehuis. Precies zo'n plaatje vind je in Vacherie. De grote publiekstrekker in deze plaats aan de Mississippi-rivier is de Oak Alley Plantation, dat ooit een bloeiende suikerplantage was. Als je geen genoeg kunt krijgen van deze duik in de geschiedenis, kun je in aan de Great River Road nog naar Laura Plantation, de St. Joseph Plantation en Evergreen. De Oak Alley Plantation en Laura Plantation zijn de beroemdste.

Bezienswaardigheden

Oak Alley Plantation

De Oak Alley Plantation is vernoemd naar zijn visuele eye catcher: de grote oprijlaan met reusachtige eiken aan weerszijden. Je koopt ter plaatse een ticket dat je toegang geeft tot een tour door het grote, rijk gedecoreerde plantagehuis. Je mag zelfstandig de diverse tentoonstellingen en tuinen bekijken. De plantage geeft je een kijkje in de Creoolse cultuur die Louisiana ruim 200 jaar in zijn greep hield. Misschien herken je de plantage ergens van. Dat kan kloppen: op de Oak Alley Plantation werd o.a. de film Ghosthunters in 2008 opgenomen.

Oak Alley Plantation in Vacherie, Louisiana

Laura Plantation

Nog geen tien minuten rijden verder ligt Laura Plantation, ook aan de Mississippi-rivier. Je kunt de Laura Plantation enkel bezoeken door deel te nemen aan een tour waarbij aan de hand van de verhalen van voormalig bewoners over de geschiedenis leert. Je koopt er plaatse je tickets en kunt je vervolgens bij een tour aansluiten. Het is niet toegestaan om de plantage op eigen gelegenheid te verkennen. Tijdens de tour zie je onder andere het plantagehuis, bijgebouwen en slavenvertrekken. Vanwege het historische belang staat de Laura Plantation op de lijst van Historic Places.

Laura Plantation in Vacherie, Louisiana

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan