Saint Francisville, Louisiana

Greenwood Plantation, Saint Francisville Direct aan de majestueuze Mississippi-rivier ligt Saint Francisville in Louisiana, het typische southern stadje. Je vindt hier kunst, kleine winkeltjes en bovenal geschiedenis. In de jaren voor de Amerikaanse burgeroorlog woonde hier plantagemiljonairs en hun vaak nog intacte, gigantische plantagehuizen vertellen dit verhaal. Tot op de dag van vandaag blijven touristen afkomen op de geschiedenis van de Deep South. Het charmante Saint Francisville biedt niet alleen cultuur en geschiedenis, er is ruimte voor tal van buitenactiviteiten in de nabijgelegen Tunica Hills.

Bezienswaardigheden

Plantagehuizen en tuinen

Dit typische zuidelijke stadje is een prima uitvalsbasis om een van de vele gigantische plantagehuizen in de omgeving te bezoeken. The Myrtles Plantation en Rosedown Plantation zijn de bekendste.

Saint Francisville

Tunica Hills

Saint Francisville is niet alleen cultuur en geschiedenis, er is ruimte voor tal van buitenactiviteiten in de nabijgelegen Tunica Hills. Dit natuurgebied bestaat uit moerasland met stroompjes en watervalletjes en begroeide heuvels. Je kunt er goed mountainbiken, paardrijden en prachtige wandelingen maken. Je kunt er zelfs zwarte beren spotten!

Tunica Hills Saint Francisville

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!