Schaumburg, Illinois

Schaumburg Illinois Schaumburg is een van de steden in de VS die van een rustig plattelandsdorpje in een grote stad is veranderd, met onder andere het hoofdkantoor van Motorola. Met dank aan zorgvuldige stadsontwerpen heeft Schaumburg de eigen sfeer behouden. Met name het historisch centrum is goed behouden gebleven.

Bezienswaardigheden & activiteiten

The Chicago Athenaeum International Sculpture Park

Het Chicago Athenaeum is een hoog aangeschreven museum over architectuur en ontwerp in Chicago. In Schaumburg bevindt zich de 'buitenafdeling'. Je vindt er beelden van internationale en Amerikaanse kunstenaars.

The Chicago Athenaeum International Sculpture Park

Trickster Gallery

Een interessante galerie is de Trickster Gallery, waar de kunst van de inheemse indianen wordt tentoongesteld.

Trickster Gallery

Legoland Discovery Center

Kinderen en andere legoliefhebbers vinden hier de grootste verzameling legosteentjes ter wereld. Maak je eigen creaties, bekijk je favoriete legopoppetjes in de 4D-bioscoop of stap in een van de attracties.

Legoland Discovery Center

Spring Valley Nature Sanctuary

Dit is een soort openluchtmuseum, gelegen tussen velden, bossen, moerassen en water. Bezoek het nature center en de Heritage Farm, waar je je in het Schaumburg uit 1880 waant. 

Spring Valley Nature Sanctuary

Geschiedenis

Halverwege de negentiende eeuw vestigden de eerste immigranten vanuit Duitsland en het oosten van de VS zich in Schaumburg. Het Duits bleef tot in de jaren vijftig de belangrijkste taal. De kerkdienst werd zelfs tot in de jaren zeventig in het Duits gehouden. Schaumburg heette in zijn eerste jaren Sarah's Grove. 'Grove' kwam van het nabijgelegen bos. 'Sarah' kwam van het feit dat er drie families waren met een dochter Sarah. In 1851 was er een discussie gaande of de stad nou Lutherville of Lutherburg moest gaan heten. Tijdens deze discussie sloeg een van de aanwezigen met zijn vuist op tafel en riep: 'Schaumburg schall es heiten!', en daarmee was de kous af. Het was toepasselijk aangezien de meeste Duitse emigranten uit het Graafschap Schaumburg in Duitsland kwamen.

Schaumburg bleef lange tijd geïsoleerd van de buitenwereld. Ze hadden een eigen markt; het was maar liefst 43 kilometer per huifkar naar een grotere markt in Chicago. Schaumburg kwam bekend te staan als een veilige en schone stad. Toen de auto eenmaal was uitgevonden, kwamen er veel nieuwe inwoners bij. In de daaropvolgende decennia deden de opening van O'Hare Airport en de aanleg van de Northwest Tollway het inwoneraantal verder stijgen. Daarnaast opende Motorola een van zijn hoofdkantoren in de stad.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan