Arlington Heights, Illinois

Chicago Arlington Heights is vooral bekend als de rustige en groene voorstad van Chicago. Er zijn vele mogelijkheden tot theaterbezoeken en met name in de weekenden zijn de vele groene parken van de stad gevuld met families die afhankelijk van het seizoen de slee of de picknickmand meenemen. Arlington Heights is ideaal als tussenstop of als je even weg wilt uit de drukte van Chicago.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Cultuur

Het Metropolis Performing Arts Centre voorziet in een groot scala aan voorstellingen en live-entertainment. Het Arlington Hights Historical Center geeft op een leuke manier de geschiedenis van de omgeving weer. Voor nog meer geschiedenis is een bezoekje aan de Arlington Heigts Memorial Library de moeite waard.

Metropolis Performing Arts Centre

Arlington park

Het Arlington park is een van de grootste en populairste parken van de stad. Vooral in de winter is het hier druk met slees en families, maar ook in de zomermaanden vult het park zich in de weekenden snel op met locals met picknickmanden. Een ander leuk park is het Arlington Heights Park District.

Arlington Park

Coco Key Water Resort

Dit is een pretpark gebaseerd op wateractiviteiten en het thema van het Amerikaanse tropische eiland Key West.

Coco Key Water Resort

Golf

Er zijn verspreid over de stad diverse golfparken. Arlington Golf Park is de bekendste. In het Arlington Olympic Skate Park zijn diverse skeelerbanen.

Golf, Arlington Heights

Omgeving

Baha'i Temple

Op 45 minuten rijden van Arlington Heights ligt een bezienswaardigheid die je eerder in het Midden-Oosten zou verwachten. De witte Bahá'í Temple, in de plaats Wilmette, valt op dankzij haar spectaculaire vormgeving: er zijn negen rijk gedecoreerde pilaren en een hoge koepel, die veel weg heeft van een kanten kleed. Het is het oudste Bahá'i gebedshuis in de wereld en het enige in Amerika dat bewaard is gebleven. Wil je een kijkje nemen in de tempel, zorg dan dat je degelijk gekleed bent (geen broeken/rokken boven de knie en de schouders bedekt).

Bahai Temple

Geschiedenis

Arlington Heights werd gevormd nadat de General Land Office in 1835 begon met het verkopen van grote percelen land in de regio. In 1953 wist een zekere William Dunton de Illinois & Wisconsin Railroad ervan te overtuigen een treinstation aan te leggen en zo ontstond er een stadje dat de naam Dunton kreeg. Vandaag de dag is Dunton Street de straat die de stad in oost en west splitst. Rond 1850 kwamen meer en meer Duitse boeren richting het gebied. Zij gingen aardappelen, kersen en peren telen om te exporteren naar Chicago. Vanaf 1950 begon de stad explosief te groeien. Mensen gingen steeds vaker in Chicago werken enin Arlington Heights wonen. Beide steden groeiden en zo langzamerhand wordt Arlington Heights gezien als voorstad van Chicago.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan