Sandpoint, Idaho

Sandpoint Idaho Sandpoint is naar eigen zeggen het hipste stadje van Idaho. Het dromerige stadje ligt aan de oevers van het zeventig kilometer lange Lake Pend Oreille en wordt omringd door bergen en bossen. Sandpoint is een populaire plaats onder wintersporters. In de zomer kun je terecht aan Main Street, een pittoreske, historische straat met winkeltjes en eettentjes.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Lake Pend Oreille

De bekendste bezienswaardigheid van Sandpoint is Lake Pend Oreille. Met 170 kilometer aan oevers en een diepte van 366 meter is het meer het grootste en diepste meer van Idaho. Op en aan het meer vindt veel recreatie plaats: je kunt een cruise maken, vissen, bootvaren, surfen, zwemmen en wandelen. City Beach is een bewaakt zandstrand met de mogelijkheid om te volleyballen, tennissen, basketballen en barbecueën. Bij Trinity aan City Beach kun je terecht voor verse vis.

Lake Pend Oreille, Sandpoint Idaho

Farmers Market

Van mei tot oktober vindt er twee keer in de week in Farmin Park een markt plaats. Er worden verse producten verkocht, maar ook handgemaakte voorwerpen en bloemen. Ook is er livemuziek. Een andere markt is de Cedar Street Bridge Public Market. Deze markt is de enige markt in de VS die plaatsvindt op een brug. Op deze markt kun je onder ander kleding en sieraden kopen. 

Farmers Market, Sandpoint Idaho

Schweitzer Mountain Resort

Dit skigebied bestaat al sinds 1963 en trekt in de winter veel wintersportliefhebbers naar Sandpoint. Je kunt er langlaufen, skiën, snowboarden, wandelen met sneeuwschoenen, tuben (in een opblaasband de helling af glijden) en ritten maken op sneeuwscooters. In de andere seizoenen kun je er goed wandelen, paardrijden en mountainbiken. Vooral de zipline en mountainbike zijn hier populair.

Schweitzer Mountain Resort, Sandpoint Idaho

Silverwood Theme Park

Het grootste amusementspark van het noordwesten ligt op een half uur rijden ten zuiden van Sandpoint. Naast 65 attracties (waaronder vier achtbanen) vind je er een waterpark (Boulder Beach) met twee golfslagbaden, een aantal glijbanen en liveshows.

Bonner County Historical Society and Museum

Dit museum stelt de geschiedenis van Bonner County tentoon. Je kunt er verschillende (foto)tentoonstellingen en memorabilia uit het pionierstijdperk bekijken.

Hells Canyon

Aan de weg van Sandpoint naar Coeur d'Alene ligt de fenomenale Hells Canyon. De Hells Canyon is uitgesleten door de Snake River en is de diepste rivierkloof van Noord-Amerika. Je kunt een prachtige autoroute volgen langs de slingerende rivier of te water gaan en met een raft over de stroomversnellingen zoeven.

Geschiedenis

Voordat Sandpoint in 1907 officieel een stad werd, woonden er leden van de Kalispelstam. Hun leefgebied strekte zich in noordelijke richting uit vanaf de Priest- en Pend Oreillemeren tot de Pend Oreillerivier in Canada. In het oosten vormde de staat Montana de grens. De eerste kolonisten kwamen tegelijk met de aanleg van de Northern Pacific Railroad, aan het eind van de negentiende eeuw. Aan de oostkant van Sand Creek, tegenover het huidige Sandpoint, ontstond een kleine nederzetting: Pend Oreille. De Great Northern Railroad kocht een groot stuk land langs de westelijke oever van Sand Creek, en bouwde hier een dorp dat later uit zou groeien tot het huidige Sandpoint. Mijn- en bosbouw werden belangrijke bronnen van inkomsten. Op het ontboste land gingen boeren hun gang. Omdat het groeiseizoen in noordelijk Idaho erg kort is, verbouwden ze geen gewassen, maar gebruikten ze de zogenaamde 'stump ranches' vooral voor het laten groeien van gras. Het hooi dat men 'oogstte' ging naar de paarden die in de houtindustrie ingezet werden. Tegenwoordig ligt de nadruk meer op toerisme. In de wintermaanden is het skigebied van Schweitzer Basin een grote trekpleister en in de zomer komen toeristen vanwege het grote (water)recreatie-aanbod.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan