Lava Hot Springs, Idaho

Lava Hot Springs Bezoek het kleine, charmante stadje Lava Hot Springs, dé plek voor een verfrissende stop. Je vindt hier namelijk talloze waterpretmogelijkheden, van het lokale waterpark tot de hot pools of de activiteiten op de kolkende Portneuf rivier. Hou je het liever droog? Ga lekker eten in het mooie downtown of rijd naar de mooie geisers van Soda Springs.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Waterpret in Lava Hot Springs

In de zomer gaan diverse verhuurzaken open en kun je spullen huren om te 'tuben' op de Portneuf River. Hiermee ga in een rubberen band de rivier af, terwijl je kleine stroomversnellinkjes meepakt of rustig ronddobbert langs de groene waterkant. Als dit net iets te wild is, kan je ook nog naar het lokale Lava Hot Springs Olympic Swimming Pool & Waterpark. Hier is een groot zwembad met meerdere glijbanen. Tot slot staat Lava Hot Springs ook bekend om de warmwaterbaden vol mineralen waar je terechtkunt voor een ontspannen bad.

Lava Hot Springs

Downtown Lava Hot Springs

Slenter door downtown Lava Hot Springs voor leuke boetiekjes in de historische gebouwen. Er is onder andere een oud postkantoor en een lief snoepwinkeltje.

Lava Hot Springs

Ziplinen

Reserveer een plekje bij de 'Lava Zipline and Ropes' en roetsj over verschillende parcours langs de groene heuvels Lava Hot Springs.

Lava Hot Springs

Omgeving

Soda Springs

De omgeving van Soda Springs bestaat uit schilderachtige beboste bergen en poederachtige valleien. Bezoekers kunnen ook de unieke geiser van Soda Springs bekijken die water meer dan 30 meter de lucht in stuwt. De geiser ligt op 25 minuten rijden van Lava Hot Springs.

Lava Hot Springs

Chesterfield

Gelegen tussen Soda Springs en Lava Hot Springs vind je het historische Chesterfield. De nederzetting werd gesticht in 1880 en de tijd lijkt hier te hebben stilgestaan. Neem een kijkje in de oude handelsruimte, de amusementshal en andere bewaarde huizen.

Lava Hot Springs

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!