Athens, Georgia

Downtown Athens, Georgia Athens is een gezellige collegestad met een enorm populair American football-team: de Georgia Bulldogs. De Universiteit van Georgia bepaalt de sfeer en de cultuur. Veel studenten hebben het zo naar hun zin in Athens, dat ze er niet meer weggaan. Het kleine stadscentrum biedt hippe eettenten, bars en winkels. Oud en nieuw gaan hand in hand: de vooroorlogse panden en het Victoriaanse stadscentrum bieden onderdak aan instellingen voor moderne kunst en een kroegen met een bruisend nachtleven. Athens is bovendien de geboorteplaats van bands als R.E.M. en de B-52s.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Athens Welcome Center

Gevestigd in het historische Church-Waddel-Brumby House vind je het Athens Welcome Center, een ideaal startpunt als je goed voorbereid Athens en omgeving wilt verkennen. In het centrum vind je allerlei brochures en kun je deelnemen aan rondleidingen door de stad. Er worden diverse rondleidingen aangeboden, zoals de Athens Heritage Tour, de Museum Mile Tour en de African American History Tour. Verder kun je ook een brochure aanvragen waarmee je zelf routes door de stad kunt wandelen.

Athens Welcome Center, Georgia

Parken

In Athens kom je veel parken tegen. Tot de bekendste parken behoort het Memorial Park, waar de Bear Hollow Zoo deel van uitmaakt. In de dierentuin vind je onder andere zwarte beren, herten, uilen en rode lynxen. Andere parken in Athens zijn Dudly Park, Bishop Park, Ben Burton Park en het Oconee Forest Park. Dit laatste park maakt deel uit van de universiteitscampus. In het Sandy Creek Park kun je onder andere een bezoek brengen aan het Sandy Creek Nature Center, dat diverse educatieve programma's aanbiedt en bijzondere dieren tentoonstelt.

Parken in Athens, Georgia

Festivals

In Athens vinden regelmatig festivals en andere evenementen plaats. Een van de grootste festivals is het Athfest, dat jaarlijks in juni georganiseerd wordt. Tijdens dit gratis openluchtfestival treden meer dan 150 bands, waardoor Athens zijn reputatie als echte muziekstad waarmaakt.

Athfest, Athens, Georgia

University of Georgia

De University of Georgia werd in 1785 opgericht en was daarmee de eerste universiteit in de VS die verbonden werd met een aparte staat. Een leuke manier om kennis te maken met de gigantische campus is door je bij het bezoekerscentrum te melden en mee te gaan met een door studenten begeleide rondleiding. Op de North Campus kun je de rijke geschiedenis van de universiteit goede proeven en vind je veel gebouwen in de Griekse renaissance-stijl. De campus biedt een uiteenlopend programma. Zo kun je sportwedstrijden van de Bulldogs bijwonen in het Sanford Stadium, waar plaats is voor een slordige 93.000 toeschouwers. Sportliefhebbers kunnen ook terecht in de Butts-Mehre Heritage Hall. Naast persruimten en kleedkamers voor de Bulldogs wordt een groot deel van dit complex ingenomen door de Georgia Bulldog Hall of Fame. Op de campus bevinden zich ook diverse culturele bezienswaardigheden, waaronder het Performing Arts Center, het Georgia Museum of Natural History en het Georgia Museum of Art. Voor tuinliefhebbers zijn het arboretum en de Trial Gardens een aanrader. De Trial Gardens maken overigens deel uit van de grote State Botanical Gardens, gigantische botanische tuinen met uiteenlopende bomen en planten.

Sanford Stadium, Athens, Georgia

Omgeving

Watson Mill State Park

Dit is een van de meest pittoreske staatsparken van Georgia. Hoogtepunt is de langste overdekte brug van de staat: hij overbrugt in bijna 70 meter de South Fork-rivier. De brug werd gebouwd in 1885 door Washington King; de zoon van een voormalige slavenarbeider. Toentertijd telde Georgia wel 200 overdekte bruggen. Tegenwoordig zijn er minder dan 20 bewaard gebleven. Watson Mill State Park is een prima plek om te picknicken of kamperen. Ook kun je er wandelen en fietsen door het bos en langs de rivier. In de zomermaanden kun je afkoelen in het ondiepe water onder de brug. Dit staatspark ligt ongeveer een half uur rijden ten noorden van Athens.

Bezienswaardigheden Athens, Georgia

Tallulah Gorge State Park

Als je vanuit Athens op weg bent naar de Great Smoky Mountains, is het leuk om een stop te maken in dit staatspark. Tallulah Gorge State Park ligt een uur en een kwartier rijden ten noorden van Athens. De Tallulah Gorge waarnaar het park vernoemd is, is een spectaculaire kloof van drie kilometer lang en 305 meter diep. Je kunt wandelen over de rand van de kloof en je vergapen aan het uitzicht vanaf diverse uitkijkpunten. Ook kun je een toegangspas aanvragen om te wandelen naar de bodem van de kloof. Over de rotsachtige bodem hangt een brug op 24 meter hoogte: je kunt er fantastische foto's maken van de rivier en de watervallen.

Bezienswaardigheden Athens, Georgia

Feiten

Staat Georgia
County Athens-Clark
Oppervlakte 316 km²
Hoogte 244 meter
Inwoners 117.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan