Stuart, Florida

Stuart Florida Het stadje Stuart in de staat Florida heeft een rijke historie, die duidelijk merkbaar is in het historische centrum, waar je allerlei musea, historische gebouwen en kunstgalerijen kunt bezoeken. Stuart is daarnaast een populaire bestemming voor vissers en door de hoge concentratie van zeilvissen heeft Stuart zich uitgeroepen tot 'Sailfish Capital of the World'.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Historic Downtown

In het historische centrum van Stuart zijn allerlei winkels, musea en restaurantjes te vinden die nog steeds de sfeer uitademen van Stuart's beginjaren. In het centrum vind je onder andere het Lyric Theatre en het Stuart Heritage Museum. Bovendien vinden er regelmatig muziek-, kunst- en marktevenementen plaats.

Stuart Florida

Canopy Road

Tussen Lake Okeechobee en Stuart, in het zuidwesten van Florida, vind je een prachtige scenic route, waar niet veel mensen vanaf weten. Reis over de Martin Grade Scenic Highway (nummer 714) en bewonder de natuur en overgroeide weggetjes zoals de Canopy Road.

Stuart Florida

Lyric Theatre

Een van de theaters die je in Stuart kunt bezoeken is het Lyric Theatre, een historisch theater dat in 1993 is toegevoegd aan het U.S. National Register of Historic Places. In dit theater, dat stamt uit 1925, kun je genieten van verschillende kunstvormen zoals toneel en muzikale uitvoeringen.

Stuart Heritage Museum

Dit vrij toegankelijke museum, dat zich bevindt in een authentieke winkel uit 1901, vind je meer dan tienduizend artefacten uit de periode tussen 1880 en 1950 die je een beter beeld geven van het alledaagse leven in het historische Stuart.

Stuart Florida

Elliot Museum

Het Elliott Museum, dat in 1961 zijn deuren opende, herbergt een van de mooiste collecties van Amerikaanse antiekstukken, decoratieve kunst, honkbalmemorabilia en authentieke auto’s die samen een ode brengen aan de Gouden Eeuw van Amerikaanse creativiteit en de lokale en regionale geschiedenis.

Stuart Florida

Possum Long Nature Center

Dit natuurcentrum, dat sinds 1965 bestaat, heeft als missie het bewaken en herstellen van natuurlijke ecosystemen, met een focus op vogels, andere wilde dieren en hun leefomgevingen ten gunste van de mensheid en de biologische verscheidenheid op aarde. Je komt in het park meer te weten over de plaatselijke en exotische natuur en hoe deze bewaard kunnen worden.

Omgeving

Blowing Rocks Beach

Op het nabijgelegen eiland Jupiter kun je het bijzondere Blowing Rocks Beach bezoeken, waar tijdens hoog tij grote golven door gaten in de lijmstenen kustlijn opgestuwd worden.

Blowing Rocks Beach

House of Refuge at Gilbert's Bar

Dit historische gebouw op Hutchinson Island, ten oosten van Stuart, is het oudste gebouw in Martin County. Het huis, dat oorspronkelijk dienstdeed als een reddingsstation voor schipbreukelingen, is tegenwoordig een museum, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van reddingswerkers.

Vervoer

Treasure Coast Connector Plus verzorgt het openbaar vervoer in de county's St. Lucie en Martin, waar Stuart onderdeel van uitmaakt. In Historic Downtown rijden bovendien trolleybussen.

Feiten

Staat Florida
County Martin
Oppervlakte 22 km²
Hoogte 3 meter
Inwoners 16.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Gemiddeld schijnt de zon 236 dagen per jaar in Stuart en in de zomer ligt de gemiddelde tempratuur rond de 32 graden Celsius. In de winter worden temperaturen rond de 17 graden bereikt, wat inhoudt dat het nooit vriest en er geen sneeuw valt in Stuart.

Geschiedenis

Het gebied dat we nu kennen als Stuart werd in 1870 bewoond voor het eerst bewoond door kolonisten. Van 1893 tot 1895 werd het gebied Potsdam genoemd naar een idee van Otto Stypmann, een lokale grondbezitter die oorspronkelijk uit het Duitse Potsdam kwam. Samen met zijn broer bezat hij het gebied dat later het centrum van Stuart zou worden. In 1895 veranderde men de naam in Stuart ter ere van Homer Hine Stuart, een andere lokale grondbezitter. In 1914 werd Stuart ingelijfd bij Palm Beach County en in 1925 werd Stuart, dat toen officiële stadsrechten kreeg, benoemd tot county seat van de pas opgerichte Martin County. Aangezien er bijzonder veel zeilvissen in het gebied gevangen worden, Stuart heeft zichzelf tot ‘Sailfish Capital of the World’ gedoopt.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan