Marco Island, Florida

Marco Island, Florida De kust van Zuidwest-Florida is bezaaid met eilandjes. Het zijn er zo veel, dat de regio de naam Ten Thousand Islands draagt. Het noordelijke deel wordt begrensd door het eiland Marco Island. Op Marco Island vind je circa tien kilometer aan witte zandstranden, natuurreservaten en beschermde moerassen. Met meer dan 160 kilometer aan waterwegen en de omringende zee is het een paradijs voor watersporters. Op het eiland ligt ook de plaats Marco Island.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Stranden

Marco Island is rijk aan mooie stranden. Enkele populaire openbare stranden zijn South Beach en Tigertail Beach. Tigertail Beach is een populaire locatie om vogels te spotten, te zwemmen en op zoek te gaan naar mooie schelpen. Er is een speeltuin, er zijn douches en je kunt er strandspullen huren. Bij beide stranden betaal je parkeerkosten.

Marco Island

Ten Thousand Islands National Wildlife Refuge

Dit reservaat behoort tot de Ten Thousand Islands-regio en bevat een doolhof van mangrovebossen, brakke wateren, zoutwatermoerassen, nauwe waterstromen, zandstranden en ondiepe baaien. Tweehonderd vissoorten en bijna net zoveel vogelsoorten leven hier samen met otters, tuimelaars, zeekoeien, zeeschildpadden en wasbeertjes. Je bezoekt het reservaat het best per boot, bijvoorbeeld vanuit Goodland en Port-of-the-Islands. Omdat je gemakkelijker verdwaalt tussen alle mangrovebossen raden we je aan om mee te gaan met een tour. Boek deze boot-, kano-, kajak- of dolfijnentour van tevoren. Via Highway 41 (Mile Marker 31) bereik je de Marsh Trail, een wandelroute van 3,5 km. Ook staat hier een uitkijktoren.

Ten Thousand Island

Cape Romano Dome Homes

Ten zuiden van Marco Island ligt het fotogenieke bouwwerk Cape Romano Dome Homes. Olieproducent en zakenman Bob Lee begon met de bouw van zijn vakantiewoning in 1980. Het futuristische bouwwerk bestaat uit zes wit geschilderde betonnen koepels. Lee verliet het huis in 1992 en verkocht het in 2005 aan John Tosto. Inmiddels is het stuk land waarop het huis stond ten prooi gevallen aan de zee. Tegenwoordig ligt het 55 meter van de kust en wordt het bewoond door vogels. Dat neemt niet weg dat Lee met de bouw van zijn droomhuis zijn tijd ver vooruit was. Vanaf Marco Island gaan er boottochten richting de Dome Homes.

Cape Romano

Marco Island Historical Museum

Stap terug in de tijd en maak kennis met de leefwijze en het erfgoed van de Calusa-indianen. Ook krijg je meer informatie over de Spaanse kolonisten en de ontwikkeling van een klein vissersdorpje tot een grote toeristische stad. Als je op eigen gelegenheid de geschiedenis van Marco Island wilt verkennen, kun je een self guided tour volgen. Een andere historische plek is het Otter Mound Preserve, waar terrassen en muurtjes van oesterschelpen zijn aangelegd die de Calusa-indianen honderden jaren geleden achterlieten.

Marco Island Florida

Watersport

De omgeving van Marco Island is het beste te verkennen per boot. Verschillende organisaties bieden boottochten aan, waarmee je langs alle ‘highlights’ van Marco Island en Naples vaart. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om te waterskiën, kanoën, surfen, duiken en vissen.

Marco Island

Keewaydin Island

Tussen Marco Island en Naples ligt het paradijselijke Keewaydin Island. Het was altijd een verborgen strand dat alleen bij de locals bekend was. Totdat het in CNN's Top 10 Secret Beach verscheen. Het barrière-eiland maakt deel uit van het Rookery Bay National Estuarine Research Reserve en heeft prachtige witte zandstranden en helderblauw water. Het grotendeels ongerepte eiland telt maar enkele huisjes: er wonen vooral zeekoeien, dolfijnen, schildpadden en vogels. Vanuit Marco Island brengt de watertaxi je erheen voor een heerlijke stranddag.

Keewaydin Island

Mackle Park

Mackle Park is het populairste stadspark van Marco Island. Naast een klein waterpark, sportvelden en een grote speeltuin ligt in het park een meer, waar je omheen kunt wandelen. Tussen januari en april vinden er 's middags regelmatig gratis concerten plaats.

Marco Island Florida

Omgeving

Collier-Seminole State Park

Op slechts twintig minuten rijden van de plaats Marco Island, ligt Collier-Seminole State Park. Hier kun je – in tegenstelling tot het Wildlife Refuge – heel goed zelfstandig kanoën en kajakken. Voor onervaren peddelaars is de Blackwater River uitermate geschikt. Bij het ranger station kun je een kano, kajak of stand-up paddleboard huren. Ook kun je een tocht met een gids boeken. Een leuke wandeling is de Royal Palm Hammock Nature Trail. De circa 1,5 kilometer lange route brengt je door een weelderig bos met tropische vegetatie en over een boardwalk met uitzichten over moerassen.

Marco Island Florida

Vervoer

Marco Island is niet enorm groot; veel is lopend te bereiken. De fiets is een prima vervoersmiddel voor op het eiland. Er is een busverbinding met het vasteland.

Feiten

Staat Florida
County Collier
Oppervlakte 44 km²
Hoogte 0 meter
Inwoners 16.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Marco Island ligt net op de grens van een tropisch en subtropisch klimaat. Er is een duidelijk onderscheid tussen een droog en een nat seizoen. Het natte seizoen duurt van juni tot november en wordt gekenmerkt door een hoge luchtvochtigheid en veel neerslag. De temperaturen reiken tot (ver) boven de 30 graden en er komen regelmatig orkanen voor. In het droge seizoen, dat loopt van december tot mei, liggen de temperaturen rond de 26 graden. Er is sprake van een lage luchtvochtigheid en er valt nauwelijks neerslag. Deze periode is dan ook de beste tijd om Marco Island te bezoeken.

Geschiedenis

Marco Island dankt zijn naam aan Spaanse ontdekkingsreizigers, die het oorspronkelijk La Isla de San Marco doopten. Historici zeggen dat Marco Island al rond 4.000 voor Christus bewoond werd door Calusa-indianen, die begaafde houtbewerkers waren. Ze maakten kano’s, huizen en pieren. Een van de bekendste vondsten is de Key Marco Cat, een klein houten beeldje van een kat die tegenwoordig tentoongesteld wordt in een vooraanstaand museum in Washington DC.

In 1870 arriveerde William Thomas Collier op het eiland, die beschouwd wordt als de stichter van Marco Island. De familie Collier zorgde voor een flinke ontwikkeling van de stad en trok veel inwoners en toeristen aan.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan