Steamboat Springs, Colorado

Steamboat Springs Colorado Midden in de Yampa-vallei, omringd door imposante bergtoppen, ligt Steamboat Springs. Het stadje met een lange westerngeschiedenis is een populair skigebied; in de hoogste bergen van de VS kun je het hele jaar door skiën. In de zomer kun je in Steamboat Springs paardrijden, vissen, wandelen naar de Fish Creek Falls of een rodeo bijwonen, in de winter verandert het in een winter wonderland. Het plaatsje dankt haar naam aan de vele hot springs in de buurt. Toen de pelsjager hier eind 19de eeuw arriveerden deed het borrelen en sissen van de hot springs hen namelijk denken aan een aanstormende stoomtrein.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Steamboat Springs Resort en Howelsen Hill

De grootste bezienswaardigheid in Steamboat Springs is een sportieve: het zijn de skipistes! Op de flanken van de twee- tot vierduizend hoge bergtoppen rond Steamboat Springs kan het hele jaar door geskied worden. De stad heeft twee skigebieden: Steamboat Ski Resort en Howelsen Hill. Howelsen Hill is het oudste skigebied in Colorado en is de thuisbasis van bijna 90 Winter Olympiërs.

Steamboat Springs ski resort

Hot Air Balloon Rodeo

Iedere zomer is Steamboat Springs het toneel van de Hot Air Balloon Rodeo als vele heteluchtballonnen de lucht boven de vallei kleuren. Op de grond vindt tegelijkertijd Art in the Park plaats, een gratis kunstfestival waar je langs kraampjes vol kunst en handwerk kunt slenteren en waar je kunt genieten van live entertainment en voorstellingen.

Hot Air Balloon, Steamboat Springs

Fish Creek Falls

De natuur is eveneens een belangrijke bezienswaardigheid in Steamboat Springs. Op slechts een paar minuten van downtown Steamboat Springs sta je plotseling middenin de natuur. Via de prachtige twee kilometer lange route loop je naar de Lower Fish Creek Falls die ook toegankelijk is voor kinderen en ouderen. Een iets steviger klim met pittoreske uitzichten brengt je naar de avontuurlijke Upper Fish Creek Falls en Long Lake, diep in het Medicine Bow-Routt National Forest.

Steamboat Springs ski resort

Hot Springs

Steamboat Springs is beroemd vanwege haar hot springs. Je komt bij de Strawberry Park Hot Springs door de avontuurlijke (slecht toegankelijk per camper) country road 36 naar het noorden te volgen die uitmondt in een kloof langs de rivier. Het ligt middenin de wildernis en ‘s avonds is het er aardedonker, dus een zaklantaarn is geen overbodige luxe. Ben je jonger dan 18? Dan ben je hier helaas niet welkom. In Steamboat Springs zelf vind je de Old Town Hot Springs, die meer geschikt zijn voor families.

Steamboat Springs bezienswaardigheden

Yampa River Botanical Park

In deze botanische tuin staan prachtige bomen en bloemen. Er zijn diverse wandelpaden en het park leent zich heel goed voor een picknick. De toegang is gratis, maar een donatie wordt aanbevolen. Het ligt direct naast de Yampa River Core Trail en is dus een fijne (picknick)stop tijdens je fietstocht.

Steamboat Springs bezienswaardigheden

Yampa River Core Trail

Het elf kilometer lange Yampa River Core Trail is een wandel- en fietspad dat de Yampa-rivier volgt. Het begint bij Shield Drive in het noorden en eindigt bij Walton Pond in het zuiden. Onderweg kom je diverse picknickplaatsen en bankjes tegen om te genieten van het uitzicht. De verschillende afslagen gaan naar onder andere het centrum van Steamboat Springs en hot springs. Aanrader: huur hier een fiets bijvoorbeeld bij de Ski Haus. Ook leuk om te doen met kinderen!

Steamboat Springs bezienswaardigheden

Strings Music Festival

Op zwoele zomeravonden van juni tot augustus vindt het Strings Music Festival plaats. Tijdens het acht weken durende festival kun je genieten van diverse muziekstijlen: van klassieke muziek en jazz tot Americana en blues.

Steamboat Springs bezienswaardigheden

Rodeo

De rodeo is een gezellige avond uit voor de hele familie. Je wordt verwelkomd met een barbecue, muziek en entertainment terwijl je ondertussen kunt genieten van de spectaculaire rodeo. Voor meer informatie en het reserveren van tickets check de site: https://www.steamboatprorodeo.com.

Steamboat Springs bezienswaardigheden

Omgeving

Medicine Bow-Routt National Forests

In het Medicine Bow-Routt National Forests worden ruige bergtoppen afgewisseld met bossen, koele meren en smalle stroompjes. Het gebied leent zich perfect voor wandelingen, fietstochten en paardrijden. Het park is het hele jaar door toegankelijk. In de winter kun je er zelfs met een sneeuwscooter op pad.

Routt National Forests, Colorado

Staatsparken

Steamboat Springs wordt omgeven door diverse parken. Zo rijd je in een half uur naar het Stagecoach State Park ten zuiden van de stad waar het vismeer ideaal is om op forel te vissen of om op te varen. Voor mooie uitzichten moet je in het Pearl Lake State Park en het Steamboat Lake State Park zijn, dat op drie kwartier rijden ten noorden van Steamboat Springs ligt. Overal zijn wandelpaden aangelegd, maar je kunt er ook met de auto op uit trekken.

Steamboat Lake State Park, Colorado

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan