Glenwood Springs, Colorado

Glenwood Springs, Colorado Glenwood Springs is een levendige plaats in de Amerikaanse staat Colorado. In miljoenen jaren tijd sleet water de Glenwood Caverns uit in Iron Mountain. Je kunt een rondleiding volgen door het grottenstelsel en een ritje maken in de zweefmolen, achtbanen of kabelbaan bovengronds. Ook zijn er heetwaterbronnen en kun je de uitdagende trail naar het schitterende Hanging Lake volgen. Glenwood Springs is meer dan slechts een overnachtingsplaats.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Glenwood Caverns Adventure Park

In miljoenen jaren tijd sleet water van de Colorado River de Glenwood-grotten uit. Je kunt het ondergrondse landschap vol stalactieten en stalagmieten verkennen met twee verschillende wandeltours van 40 minuten. Wil je een langere tour maken, dan moet je vooraf reserveren. Boven de grotten is een attractiepark, compleet met achtbanen, zweefmolen en kabelbaan met uitzicht op Iron Mountain en Glenwood Canyon. De overdekte treintjes van Iron Mountain Tramway bezorgt je de mooiste vergezichten op Glenwood Springs, Mount Sopris en de Roaring Fork-vallei. Je kunt je dag afsluiten met een maaltijd bij Lookout Grill, een restaurant op de top van een berg. Wil je Glenwood Caverns Adventure Park bezoeken, dan kun je de 'Funday Pass' kopen, die toegang biedt tot de twee wandeltours door de grotten, een rondrit met de tram en bijna alle attracties. Het park is het hele jaar door geopend, maar sommige attracties zijn seizoensgebonden of alleen open als het weer het toelaat.

Colorado River Glenwood Springs

Glenwood Canyon

Voor veel bezoekers is Glenwood Canyon de toegangspoort tot Glenwood Springs. De vierbaansweg door de smalle kloof bestaat pas sinds 1992 en is beloond met diverse prijzen voor het originele ontwerp. Je kunt het mooie natuurgebied verkennen vanaf vier 'rest areas': Bair Ranch, Hanging Lake, Grizzly Creek en No Name. Allen zijn voorzien van een parkeerplaats, toiletten en wandelroutes. Grizzly Creek biedt toegang tot het water en is populair onder rafters en kajakkers, No Name heeft de meeste wandelroutes en bij Bair Ranch kun je deelnemen aan activiteiten met een Western-thema. Door de gehele kloof en langs alle vier de rest areas loopt de Glenwood Canyon Recreation Trail, die je zowel te fiets als wandelend kunt afleggen.

Glenwood Springs Hanging Lake

Hanging Lake

Dit heldere, turkooizen meer ligt op de rand van de Glenwood Canyon. De groene bomen, hangende tuinen, hoge rotswanden en watervallen maken van Hanging Lake een sprookjesachtig tafereel. Het wandelpad naar dit geologische wonder start ongeveer 16 kilometer ten oosten van Glenwood Springs, aan Interstate-70 in Glenwood Canyon. Vanaf de parkeerplaats wandel je langs Dead Horse Creek en maak je een steile klim van 2 kilometer over een rotsachtig terrein. Naarmate je de top nadert, wordt de de klim steiler en het pad uitdagender. Leuningen wijzen je de goede kant op. Eenmaal boven volg je de bordjes naar Spouting Rock, waar ijswater naar beneden druipt vanaf een kalkstenen rotspartij. Vergis je niet in de afstand: ondanks de 2 kilometer moet je ongeveer twee tot drie uur uittrekken voor de wandeling. Breng voldoende water en iets te eten mee en draag stevige (wandel)schoenen. Zorg ervoor dat je vroeg in de ochtend aan de wandeling begint, dan is er nog plek op de parkeerplaats.

Glenwood Springs Hanging Lake

Grizzly Creek

Bij Grizzly Creek start de gelijknamige wandelroute van 11 kilometer. Je volgt de beek met koud, helder water en geniet van de mooie uitzichten. Langs de route staan bankjes waar je kunt pauzeren of picknicken. Aan het eind van de wandelroute heeft de rivierbedding grote, platte rotsen waardoor je even het water in kunt.

Grizzly Creek, Glenwood Springs

No Name

Bij No Name (afslag 119) start de Jess Weaver Trail langs de origineel genaamde No Name Creek. De wandeling is 11,5 kilometer en is een van de populairste in Glenwood Canyon. Je wandelt langs No Name Creek en komt langs granieten rotswanden aan beide zijden van de beek. Je steekt een paar keer het water over en hebt fantastisch uitzicht op mooie watervallen. Het pad is goed onderhouden, maar lang niet zo druk als veel andere wandelroutes in de regio.

No Name, Glenwood Springs

Raften en kajakken

Glenwood Springs ligt aan twee rivieren: Colorado River en Roaring Fork River. Het zal je dan ook niet verbazen dat raften hier een van de populairste zomeractiviteiten is. De onstuimige Roaring Fork-rivier tuimelt en glijdt zich een weg door Glenwood Canyon, die dankzij zijn hoge stenen rotsen een indrukwekkende achtergrond vormt voor je wateravontuur. Je raft over verschillende stroomversnellingen en maakt een stop bij de heetwaterbronnen die aan de rivier liggen. Ook is er ruimte om te zwemmen in kalmere stukken van de rivier. Je kunt kiezen voor een hele of een halve dag raften onder leiding van een gids. Sommige trips zijn gecombineerd met mountainbiken, kajakken en een zipline. Wil je liever kajakken of SUP'en? Dat kan in de Glenwood Whitewater Activity Area. Er zijn meerdere aanbieders van raft- en kajaktochten. Informatie kun je krijgen bij het Glenwood Springs Visitor Center aan 802 Grand Ave.

Colorado River Glenwood Springs

Glenwood Hot Springs Pool

In deze heetwaterbron geniet je van water uit de Yampah-bron, dat met 50 graden Celcius de heetste waterbron ter wereld is. Voor het water de hot tub in stroomt, wordt het afgekoeld tot 40 graden. Het water in het grote zwembad is 32 graden. Het grote, stomende zwembad is voorzien van trappetjes waarop je in alle rust kunt genieten van het warme water, maar er is ook een duikplank en zelfs een bandenglijbaan. Men gelooft in Glenwood Springs dat het warme water een helende werking heeft en een remedie vormt tegen vele kwaaltjes. Leden van de nomadische Ute-stam noemden de heetwaterbron 'Yampah', wat 'groots medicijn' betekent. Als je nog meer helende krachten wil voelen, kun je ook een bezoek brengen aan de Yampah Spa and Vapor Caves. Het water uit de Yampah-bron dat langs deze ondergrondse, natuurlijke kamers stroomt, vult ze met mineraalrijk stoom.

Glenwood Hot Springs

Iron Mountain Hot Springs

Deze warmwaterbron ligt aan de Colorado-rivier en heeft een zwembad, bubbelbad en therapeutisch warmwaterbad. Daarnaast zijn er zestien kleinere baden met thermale minerale wateren. De baden zijn met elkaar verbonden via verwarmde paden, zodat je comfortabel van het ene bad naar het andere kunt. Het complex is voorzien van een winkel voor souvenirs en zwemkleding en er is een café met broodjes en drankjes.

Glenwood Hot Springs

Winkelen

Is jouw vakantie niet compleet zonder een koffer vol souvenirs? Dan kun je in Glenwood Springs terecht op verschillende plekken. In Downtown Glenwood Springs (tussen Grand en Cooper Avenue en 7th en 11th Street) vind je historische panden met unieke kledingwinkeltjes, boetiekjes, boekwinkels en galeries. Op de markt aan 9th Street en Grand Ave is elke dinsdag een boerenmarkt voor lokale lekkernijen en streekproducten. Ook in Glenwood Springs Mall, in West Glenwood Springs vind je winkels en enkele eetgelegenheden.

Winkelen Glenwood

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan