Breckenridge

Breckenridge Breckenridge is een levendige stad en één van de populairste ski- en snowboardgebieden van Colorado. Het skigebied is verdeeld over vijf bergtoppen en biedt voor elk niveau kilometers aan piste. Een dagje iets anders? Slee de bergen af, verken de omgeving met een fat bike of ga met een hondenslee op avontuur! Ook in de zomer kun je hier prima vertoeven met vele wandel- en fietsroutes door de bergen, valleien en rivieren. Of verken tijdens een excursie een echte goudmijn.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Hondenslee

Op zoek naar een unieke ervaring? Leid jouw eigen team van Siberische husky's dwars door de Rocky Mountains. Een avontuurlijke sleetocht door de omgeving, terwijl je wordt voortgetrokken door deze enthousiaste honden. Een leuke winteractiviteit op de sneeuw bedekte bodem, maar ook mogelijk in de zomer. Alleen dan heeft de 'slee' wielen, wel zo makkelijk! Heb jij meer met paarden? Wellicht is dan een sleetocht met paarden wat voor jou.

Hondenslee in Breckenridge

Fat biking

Een fat bike is een fiets met brede wielen, zodat je ook in de sneeuw vooruit komt. Huur een fate bike en verken de omgeving of boek een tour waarbij je met de fat bike onder andere de hoogst gelegen distilleerderij ter wereld aandoet.

Fat biking in Breckenridge

Country Boy Mine

Eén van de oudste en meest bekende mijnen in Summit County is Country Boy Mine. Deze mijn uit 1877 stond vroeger bekend om de productie van goud en zilver en later van lood en zink. Tegenwoordig kun je een interessante rondleiding krijgen door de mijn en in de zomer kun je goud zoeken.

Mijnen in Breckenridge

Wandelen

Honderden wandelpaden tonen je de schoonheid van Breckenridge en omgeving. Wandel voorbij wonderschone wilde bloemenvelden of naar mooie watervallen. Ga op zoek naar de Breckenridge Troll, een trol van meters hoog aan de Trollstigen Trail.

Wandelen in Breckenridge

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan