Aspen, Colorado

Aspen in Colorado USA Aspen is een kleine, charmante plaats en behoort al jaren tot de beste wintersportbestemmingen ter wereld. Ook in de andere seizoenen is het er heerlijk. In de lente staan er duizenden wilde bloemen in bloei, in de zomer kun je wandelen bij de prachtige Maroon Bells en in de herfst kleuren de bomen de omgeving goudgeel. Aspen is echt een plek voor de actieve toerist. Naast wandelen kun je er mountainbiken, kajakken, raften en rotsklimmen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Maroon Bells

De Maroon Bells vormen de meest gefotografeerde plaats in Colorado. De Maroon Bells bestaan uit twee gigantische met sneeuw bedekte bergen: Maroon Peak en North Maroon Peak. Op ongeveer veertig minuten rijden (17 km) ten westen van Aspen ligt Maroon Lake. Hier bevind je je bij de mooie fotolocatie en bij het startpunt van wandelingen in de omgeving. In de zomer is dit een erg populaire locatie. Van begin juni tot begin oktober moet je gebruikmaken van de shuttlebus om er te komen (tussen 8:00 en 17:00). De bus vertrekt bij Aspen Highlands Ski Area, circa 3,5 km vanaf Aspen aan de Maroon Creek Road. Je koopt je busticket in de sportwinkel aldaar. Ook betaal je parkeerkosten. Vóór 08:00 en na 17:00 kun je voor tien dollar per voertuig wél zelfstandig naar Maroon Lake rijden. De parkeerplaatsen aldaar zijn echter al ruim voor 08:00 vol. We raden dus aan de bus te nemen.

Aspen

Wandelen

Mooie wandelingen in het Maroon Bells-gebied zijn de Maroon Lake Scenic Trail rond het meer (1,6 km round trip) , de Maroon Creek Trail om wildlife te spotten (5,1 km one-way) en de Crater Lake Trail voor een prachtig uitzicht op de bossen van Aspen en Crater Lake (5,8 km round trip).

Aspen

Wheeler Opera House

Genoeg gewandeld en van de omgeving gezien? Sinds 1889 is het Wheeler Opera House dé plek in Aspen voor films, festivals, concerten, opera en meer. The Eagles, Jerry Seinfield en Oprah Winfrey stonden er al op de planken.

Wheeler Opera House, Aspen

Silver Queen Gondola

Voor een spectaculair uitzicht ga je met de gondel omhoog naar de 3.417 meter hoge top van Aspen Mountain. Je kunt er dineren en in de zomer deelnemen aan actviteiten.

Aspen

Omgeving

Independence Pass

Rijd je tussen Twin Lakes en Aspen, dan rijd je over de Colorado State Highway 82, een van de hoogste verharde wegen van de staat. Het mooiste deel is Independence Pass, een bergpas op een hoogte van 3.687 meter. Door zware sneeuwval is deze pas 's winters gesloten, 's zomers is de pas met zijn uitzichtpunt een toeristische trekpleister. Er zijn hier meerdere wandelingen mogelijk.

Aspen

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan