Pfeiffer Big Sur State Park, Californië

Big Sur, Californie Big Sur is de naam van de 114 kilometer (90 mijl) lange kustroute over Highway 1 tussen Monterey en Cambria. Velen vinden Big Sur de mooiste kustregio van Californië. Op dit deel van de route zie je ruige zee, kliffen, natuur en kolonies zonnende zeeleeuwen. Als je geluk hebt spot je in de winter migrerende walvissen. Tot Big Sur behoren onder andere het Garrapata State Park, Andrew Molera State Park, Pfeiffer Big Sur State Park en het Julia Pfeiffer Burns State Park.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Pfeiffer Big Sur State Park

Vanwege de watervallen en sequoiabomen wordt dit staatspark ook wel 'mini-Yosemite' genoemd. Er zijn verschillende wandelpaden en je kunt er heerlijk zwemmen. De camping is erg populair, als je hier wilt kamperen moet je ver van tevoren je plekje reserveren via reserveamerica.com. Waar de pieken van Pfeiffer Big Sur State Park boven de Big Sur River Gorge uittorenen, stroomt de Big Sur-rivier dit populaire park in. Je kunt wandelen langs de bedding van de rivier tussen bossen van redwoods, coniferen, eiken, wilgen, esdoorns, sycamores en cottonwoods. Je kunt een korte wandeling maken over een natuurpad, zwemmen in Big Sur-rivier of wandelen naar de zwemgaten in de rivierkloof. Een aanrader is de Buzzard's Roost Trail (4,8 km), waarbij je langs de rivier wandelt om vervolgens door een bos te wandelen tot je op een uitkijkpunt komt waar je wegkijkt over de oceaan.

Pfeiffer Big Sur State Park

Bixby Creek Bridge en omgeving

Een van de allermooiste plekken in Big Sur is de Bixby Creek Bridge. Deze brug schittert in vele brochures die Highway 1 promoten. Vanuit Carmel/Monterey rijd je er in twintig minuten naartoe. Onderweg kom je ook nog eens door Point Lobos Reserve en Garrapata State Park: allebei een feest om te bekijken. De mooiste plekken van Point Lobos liggen in het zuidelijke deel: China Cove en Gibson Beach. Je bereikt ze via de Bird Island Trail. Garrapata State Park strekt zich kilometers uit langs Highway 1. Diverse wandelpaden brengen je naar de kust. Bij Bixby Creek Bridge is het soms lastig parkeren en keren; het kan zijn dat je pas een stuk verderop kunt stoppen. Maar het is het waard, want hier schiet je de foto's die je in elke brochure tegenkomt. Als je verder rijdt, voert Highway 1 je door de bossen van Pfeiffer Big Sur State Park.

Bixby Creek Bridge

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan