Mammoth Lakes, Californië

Mammoth Lakes California Nabij Mammoth Lakes, gecentreerd rond Mammoth Mountain, bevindt zich een van de grootste skigebieden van het land. Verder staat de regio bekend om de hete bronnen, verschillende meren en Devils Postpile National Monument. De belangrijkste publiekstrekkers zijn echter Mono Lake, een zoutwatermeer en Yosemite National Park. LET OP: via de Tioga Pass (Highway 120) in Yosemite reizen kan alleen in de zomermaanden. Als de pas dicht is moet je rekening houden met extra reistijd. Kijk op: http://www.nps.gov/yose/planyourvisit/tiogaopen.htm

Bezienswaardigheden & activiteiten

Welcome Center

In het dorp ligt het bezoekerscentrum van Mammoth Lakes. Hier vind je verschillende informatieve tentoonstellingen over de geschiedenis en geologie van het gebied. Ook kun je er terecht voor meer informatie over activiteiten en voor kaarten en boeken over de regio. In de winter worden er vanuit het centrum ski- en sneeuwschoentochten georganiseerd.

Mammoth Lakes California

Panorama Dome

Lake Mary Road brengt je naar een vijftal meren vlak bij Mammoth Lakes. Hier starten verschillende wandelingen. Panorama Dome is een kilometer lange wandeling en begint bij de brug bij Twin Lakes. De route voert je door een rood sparrenbos naar een hoger gelegen uitkijkpunt. Hier heb je een goed uitzicht op de omgeving en op Mammoth Mountain. Mammoth Mountain is in de winter een belangrijk wintersportgebied. In de zomer kun je de gondel omhoog nemen en er al rondwandelend van het uitzicht genieten.

Mammoth gondel

Omgeving

Devil's Postpile National Monument

Op een half uur rijden van Mammoth Lakes ligt het nationale monument Devil’s Postpile. De basaltkolommen die je hier aantreft zijn 900.000 jaar geleden gevormd, toen een lavastroom over het landschap vloeide en langzaam afkoelde. Er ontstonden zuilvormige constructies, die doen denken aan een pijporgel. Binnen de grenzen van het nationale monument ligt ook de Rainbowwaterval. De San Joaquinrivier maakt hier een abrupte val van dertig meter naar beneden en zorgt voor een mooie regenboog. De wandeling naar de waterval is circa drie kilometer lang.

Devils Postpile National Monument California

Mono Lake

Vijftig kilometer ten noorden van Mammoth Lakes ligt Mono Lake, dat van een oude binnenlandse zee transformeerde in een zoutwatermeer. Langs de oevers en in het water zie je grillig gevormde kalksteentorens, tufa's genoemd. Tufa’s zijn opgehoopte mineraalafzettingen, die op de bodem ontstaan wanneer het zoete water afkomstig uit onder het meer gelegen bronnen in aanraking komt met het zoute water van het meer.

Mono Lake Californie

Yosemite National Park / Tioga Pass

Vanaf Mammoth Lakes is het een drie kwartier durende rit naar het beginpunt van de Tioga Pass Road, de hooggelegen weg die Yosemite National Park van oost naar west doorkruist. Bezienswaardigheden langs de weg zijn Tenaya Lake (een groot meer) en Tuolumne Meadows (uitgestrekte weides). Let op: deze weg is van grofweg midden november tot en met mei gesloten wegens zware sneeuwval en lawinegevaar.

Tioga Pass Yosemite National Park California

Geschiedenis

Mammoth Lakes ontstond aan het eind van de negentiende eeuw als mijndorp. Tijdens de hoogtijdagen van de gold rush telde het dorp 1.500 inwoners. Toen de meeste mijnen in de jaren 1880 sloten, bleven er welgeteld tien inwoners over, de rest trok weg op zoek naar nieuw (goud)geluk. Twee decennia later begon het inwonersaantal alweer toe te nemen, met dank aan de toeristen die het gebied ontdekten. Tegenwoordig wonen er circa 8.000 mensen in Mammoth Lakes

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan