Imperial Sand Dunes & omgeving, Californië

Imperial Sand Dunes, Californie Tegen de grens van Mexico liggen de Imperial Sand Dunes: de grootste zandduinen van Californië. De Imperial Sand Dunes strekken zich 64 kilometer uit en zijn op sommige plekken acht kilometer breed. De duintoppen kunnen tot wel 91 meter de lucht insteken. Noordelijker, waar Highway 78 overgaat in 86, ligt de Salton Sea: een 'zee' midden in de woestijn. Reis je in zuidoostelijke richting, dan kom je langs de "kunst berg" Salvation Mountain.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Imperial Sand Dunes Recreational Area

De Imperial Sand Dunes, ook wel Algodones Dunes genaamd, zijn de grootste massa zandduinen in Californië. De zandduinen strekken zich ruim 64 kilometer uit langs de landelijke regio van Imperial Valley. De duinen kunnen wel negen meter hoog zijn. Hoewel het in de zomer dik veertig graden wordt in deze regio, trekt het milde klimaat tussen oktober en mei duizenden enthousiastelingen aan die er met buggy's door het mulle zand scheuren. Let op: je hebt een permit nodig om dit gebied te mogen betreden. Bovendien staan auto- en camperverhuurders het niet toe dat je buiten verharde wegen rijdt.

Imperial Sand Dunes, Californie

Salton Sea

Deze 'zee' ligt midden in de woestijn en is 56 kilometer lang en 24 kilometer breed. Salton Sea ontstond halverwege 1800, toen de Colorado-rivier werd omgeleid om irrigatie in de landbouw mogelijk te maken. Echter, in 1905 braken de dijken door - de gigantische overstroming resulteerde in een zee die er nog altijd ligt. De zee wordt gebruikt om te varen en vissen en is een geliefde plaats om vogels te spotten. Salton Sea trekt adelaren, sneeuwganzen, pelikanen en slechtvalken aan. Anderzijds zorgen algen regelmatig voor onaangename geuren. Niettemin is Salton Sea een indrukwekkende bestemming om een kijkje te nemen. Het ligt op de route tussen Yuma en Palm Springs.

Salton Sea, Californie

Slab City

Slab City, ook wel The Slab genoemd, is een gemeenschap in de Sonoran Desert ten noordwesten van de Imperial Sand Dunes. Hier komen zogenaamde snowbirds massaal samen om de winter door te brengen. Ze danken hun naam aan het feit dat ze, net als trekvogels, in de winter per camper naar het zuiden trekken. Sommige bewoners zijn hier uit armoede terechtgekomen of om het leven ‘off the grid’ te ervaren. Veel snowbirds zijn gepensioneerden die met de opbrengst van de verkoop van hun huis een RV hebben gekocht waarin ze als nomaden rondtrekken. Slab City doet aan als een hippie-oord waar veel materialen worden hergebruikt. Bivakkeren is er gratis en er zijn geen voorzieningen als elektriciteit, stromend water of riolering. The Slab is een geliefd achtergronddecor voor muziekvideo’s en films. Zo werd hier de documentaire ‘American Nomads’ gedraaid en werd het als filmlocatie gebruikt in ‘Below Sea Level’ en ‘Into the Wild’. Iets buiten Slab City ligt Salvation Mountain.

Slab City

Salvation Mountain

Deze dertig meter hoge 'berg' is het levenswerk van artiest Leonard Knight. Hij werkte bijna dertig jaar aan deze kleurrijke heuvel, die hij beschilderde met strepen, bloemen, een gigantisch hart en Bijbelse boodschappen als 'God is Love'. Ook verwerkte hij gevonden voorwerpen (zoals hooibalen, kabels en telefoonpalen) in zijn kunstwerk. Je herkent Salvation Mountain misschien uit de film Into the Wild of de clip Birds van Coldplay. Salvation Mountain ligt ten zuidoosten van Salton Sea, in het plaatsje Niland (aan Highway 111).

Salvation Mountain California
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan