Fort Bragg, Californië

Fort Bragg California Fort Bragg ontwikkelt zich de laatste jaren van een nietszeggend (hout)industriestadje tot een leuke toeristische plek. Nieuwe winkeltjes, restaurants en galeries openen in downtown en een oude treinbrug is omgebouwd tot wandelroute. Volg deze Pudding Creek Trestle voor een leuke wandeling langs het strand. Neem ook een kijkje op het bijzondere Glass Beach.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Glass Beach

Dit strand was vroeger een vuilstortplaats. Er zijn restjes gekleurd glas in het zand blijven liggen, wat een bijzonder gezicht is. Het strand is tegenwoordig onderdeel van MacKerricher State Park.

Fort Bragg het beroemde Glass Beach

Guest House Museum

Een andere bezienswaardigheid in Fort Bragg is het majestueuze Guest House Museum. Dit Victoriaanse pand stamt uit 1892 en huisvest een museum met foto's en relieken die de geschiedenis van Fort Bragg illustreren.

Fort Bragg Glass House Museum

Mendocino Coast Botanical Gardens

Hier zie je inheemse bloemen en planten, waaronder rododendrons en rozen. Je kunt er een aantal wandelroutes volgen. Ook leuk is een ritje met de Skunk Train, een de oude stoomtrein die zijn bijnaam kreeg door de - toentertijd - stinkende stoommotoren. De trein voert je door prachtige natuur: door redwoodbossen, hooggelegen weiden, langs rivieren, over bruggen over ravijnen en door tunnels.

Fort Bragg Skunk Train

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan