Barstow, Californië

Barstow Barstow is een middelgrote stad in het zuidwesten van de Mojave-woestijn. Door de ligging aan de oude Route 66 is het een populaire halte onder reizigers. In Barstow kun je onder andere een bezoek brengen aan het Mojave River Valley Museum, het Desert Discovery Center en het Route 66 Museum.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Desert Discovery Center

Het Desert Discovery Center beschikt onder andere over een tuin met lokale dieren- en plantensoorten en een vijvergebied, waar je allerlei kunstinstallaties en schildpadden kunt bekijken. Het topstuk is de Old Woman, een 2.750 kilo zware meteoriet die in 1975 ontdekt werd.

Desert Discovery Center, Barstow California

Skyline Drive-In

In het noordoosten van Barstow kun je ouderwets in de open lucht een film bekijken in de laatste drive-in van San Bernardino County. Elke avond draaien er twee films.

Barstow California

Mojave River Valley Museum

In dit museum kom je aan de hand van verschillende tentoonstellingen en foto’s veel te weten over het historische, culturele en wetenschappelijke erfgoed van de Mojave River Valley.

Mojave River Vally Museum

Route 66 Museum

Als voormalige stopplaats van Route 66-reizigers beschikt Barstow over een Route 66 Museum met allerlei voorwerpen en foto’s die te maken hebben met Route 66 en de Mojave-woestijn. Het museum is gevestigd in Casa Del Desierto (‘Woestijnhuis’), een gebouw uit 1911 in Spaans-Marokkaanse stijl. In dit bijzondere gebouw bevindt zich ook het Western America Railroad Museum.

Barstow Route 66

Calico Ghost Town

Op enkele kilometers van Barstow ligt het 'verlaten' dorp Calico. Eind negentiende eeuw waren er rondom Calico 500 mijnen, die samen een fortuin opleverden. Toen de prijs van zilver rond 1890 kelderde en even later de borax op was, stroomde het mijndorp Calico leeg. Tegenwoordig is het meer een pretpark. Zo kun je verschillende shows bekijken en een ritje maken in een oude mijntrein. In Maggy's Mine ervaar je onder welke omstandigheden de toenmalige mijnwerkers werkten. Andere attracties zijn de Mystery Shack (een houten complex waar flink gespeeld wordt met zwaartekracht) en het Lucy Lane Museum, het gemeubileerde huis van voormalig inwoonster Lucy Lane. Er doen verhalen de ronde dat het er spookt. Verder vind je in Calico talloze souvenirwinkels en eettenten.

Calico Ghost Town nabij Barstow

Vervoer

In Barstow wordt het openbaar vervoer uitgevoerd door het Barstow Area Transit System (BATS). BATS biedt drie vaste routes door de stad aan, die samenkomen bij het Barstow City Hall Transfer Center: het centrale busstation.

Feiten

Staat Californië
County San Bernardino
Oppervlakte 41 km²
Hoogte 664 meter
Inwoners 24.000
Tijdzone Pacific Time Zone (tijdverschil met Nederland: 9 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

De zomers in Barstow zijn erg heet, met temperaturen tussen 21 en 39 graden in augustus. 's Winters schommelt de dagtemperatuur tussen 1 en 17 graden. Er valt in Barstow weinig neerslag, de natste maand is januari met 23 millimeter regen. Ter vergelijking: tijdens de droogste maand in Nederland regent het gemiddeld dubbel zo veel. Sneeuw komt in Barstow zelden voor.

Geschiedenis

Voor de komst van kolonisten werd het gebied rond het huidige Barstow bewoond door verschillende indianenstammen. Toen er eind negentiende eeuw goud en zilver werd gevonden in de regio, verrezen er mijnstadjes. De mijnbouw nam toe en er kwamen steeds meer arbeiders naar het gebied. Rond 1840 begonnen mensen zich te settelen in Barstow. Het stadje werd officieel gesticht in 1886 en vernoemd werd naar William Barstow Strong, de toenmalige president van de spoorwegmaatschappij. Dit waarschijnlijk omdat in 1883 een spoorlijn door Barstow werd aangelegd, die liep van Mojave naar Needles. Het spoor droeg bij aan de bloei van het stadje.   Barstow werd een belangrijk spoorwegenknooppunt en een halteplaats voor reizigers en immigranten die via Route 91 en de beroemde Route 66 naar Los Angeles reisden. Door de aanleg van het latere interstate highway-systeem kon Barstow zijn positie als transportcentrum van de westelijke Mojavewoestijn behouden.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan