Lake Powell, Arizona

Lake Powell Arizona Lake Powell is een immens stuwmeer dat is ontstaan door de aanleg van de Glen Canyon Dam. De dam en het groenblauwe meer liggen in het noordwesten van het Navajo-reservaat. De kustlijn van Lake Powell is 3.050 kilometer: langer dan de hele Amerikaanse westkust! Het meer wordt omsloten door zandstranden en rode rotsen. Lake Powell is het tweede grootste door mensen gemaakte stuwmeer van de VS. Het meer is vernoemd naar John Wesley Powell, een éénarmige veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog, die de rivier in 1869 verkende in een houten bootje.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Lake Powell en de Glen Canyon Dam

Verken Lake Powell vooral vanaf het water. Vanaf de Wahweap Marina en de Antelope Point Marina worden rondvaarten over het meer aangeboden. Je kunt ze vooraf online boeken. Die vanaf de Antelope Point Marina zijn vaak iets gunstiger geprijsd. Sommige rondvaarten brengen je naar nabijgelegen bezienswaardigheden, zoals de Rainbow Bridge. Voor de echte landrotten zijn er wandelroutes langs de kust. De Glen Canyon Dam zelf is ook een bezienswaardigheid. De 457 meter hoge dam ligt nabij Page. Voor informatie, tentoonstellingen en rondleidingen kun je terecht in het Carl Hayden Visitor Center, aan de westkant van de dam bij Highway 89. Een andere manier om Lake Powell te bekijken is per vliegtuigje.

Lake Powell Arizona

Rainbow Bridge National Monument

De Rainbow Bridge is met een lengte van 71 meter een van de grootste natuurlijke bruggen ter wereld. De brug is te bereiken via een twee uur durende boottocht over Lake Powell, gevolgd door een korte wandeling. Het is ook mogelijk om de brug over land te bereiken: de trails beginnen nabij Navajo Mountain. Het is belangrijk je goed voor te bereiden en een vergunning aan te vragen bij het Navajo-hoofdkwartier in Window Rock. Aangezien Rainbow Bridge National Monument als een religieuze plek geldt voor Navajo-indianen, wordt het als respectloos beschouwd om over of onder de brug door te lopen.

Rainbow Bridge vlak bij Page

Watersporten

Lake Powell dient als waterreservoir voor het dorre achterland, levert genoeg energie op voor zeven Amerikaanse staten én biedt veel recreatiemogelijkheden. Ga aan boord voor een mooie rondvaart over het meer, of kies uit tal van watersportactiviteiten zoals waterskiën, kanoën, wakeboarden en paddle boarden. Ook kun je boten huren en zelf een tochtje maken.

Lake Powell Arizona

Omgeving

The Wave

Op bijna anderhalf uur rijden van Page (halverwege Page en Kanab) ligt het onherbergzame Vermilion Cliffs National Monument. De beroemdste bezienswaardigheid is Coyote Buttes North, een groot gebied waar Navajo-zandsteen op een bijzondere manier door de wind is afgesleten. Hier ligt de Wave, een spectaculaire golfachtige vorm. Om ervoor te zorgen dat the Wave niet al te veel lijdt onder drommen toeristen, is er een soort loterij opgezet waarmee je toegang kunt winnen. Zie hiervoor: The Wave. Als je tickets gewonnen hebt, raden we je aan om mee te gaan met een georganiseerde tour.

The Wave, te bezoeken via een loterijsysteem, gelegen in Coyote Buttes bij Page

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan