Kitt Peak National Observatory, Arizona

Kitt Peak National Observatory, Arizona Ten zuidwesten van Tucson ligt het Kitt Peak National Observatory. Dit is een nationaal observatorium met ’s werelds grootste verzameling optische en radiotelescopen. Er wordt veel astronomisch onderzoek gedaan, maar er is ook ruimte voor bezoekers! Je kunt een rondleiding volgen of naar de hemel turen.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Bezoekerscentrum

Begin je bezoek aan Kitt Peak National Observatory in het Visitor Center. Dit bezoekerscentrum werd in 1964 opgericht en is dé plaats als je wil deelnemen aan een rondleiding of sterrenkijk-programma. Ook zijn er tentoonstellingen en is er een museum over astronomie. Het bezoekerscentrum is dagelijks geopend van 09:00 tot 15:45 (gesloten op feestdagen). De toegang is gratis, voor rondleidingen en programma's wordt entreegeld gevraagd.

Kitt Peak

Rondleiding

Zowel overdag als 's nachts is er bij Kitt Peak iets te beleven. Overdag zijn er rondleidingen die je meer leren over dit complex en het onderzoek dat hier wordt gedaan. Ook heb je schitterende uitzichten over de omringende bergen en woestijnvalleien.'s Nachts kun je deelnemen aan verschillende programma's om sterren te kijken. Omdat er geen horizonvervuiling is en de hemel 's nachts pikkedonker is, heb je de mooiste uitzichten. Er zijn ook speciale programma's waarbij je zelf door een van de telescopen mag kijken.

Kitt Peak

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!