Kayenta, Arizona

Kayenta Arizona Kayenta is een klein plaatsje dat wordt omringd door grote bezienswaardigheden. Voorbeelden zijn de Grand Canyon, Canyon de Chelly en Glen Canyon National Recreation Area. Boven alles is Kayenta een goede uitvalsbasis om Monument Valley te ontdekken, dat ligt zo’n 30 kilometer naar het noorden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Monument Valley

De uitgestrekte landschappen van Monument Valley worden afgewisseld door immense rotsformaties. Hier voelt het alsof je een cowboyfilm inloopt. Je kunt de drie beroemdste rotsformaties van Monument Valley zien vanaf het uitkijkpunt. Om één van de rotsen loopt een wandelpad van ongeveer vijf kilometer. Wil je echt een goed beeld krijgen van het landschap en leren over de cultuur van de Navajo die hier wonen? Ga dan mee met een excursie. Je kunt deze van tevoren boeken of - met wat geluk - op de parkeerplaats.

Monument Valley Arizona/Utah ligt vlak bij Kayenta

Grand Canyon

Wie kent niet de immense kloof die werd uitgesleten door de Colorado-rivier? De Grand Canyon is 446 kilometer lang en maximaal 29 kilometer breed. Je kunt de kloof bewonderen vanaf de North of de (beter toegankelijke) South Rim. Maak een wandeling, ga naar het bezoekerscentrum of maak een rondvlucht per vliegtuig of helikopter over de kloof. Ook indrukwekkend is het uitzichtpunt bij Trailview Overlook of Hopi Point.

Grand Canyon Arizona is bereikbaar vanuit Kayenta

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan