Bisbee, Arizona

Bisbee Stap terug in de geschiedenis, zonder dat het stoffig wordt. In het charmante stadje Bisbee gaan de sporen van het mijnwerkersverleden hand in hand met een hedendaags bruisend stadscentrum. De stad staat bekend om de gastvrije geest en creatieve scene en die zie je overal terug. Proef de sfeer in de musea en restaurants maar ook tijdens de gezellige jaarlijkse festivals.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Bisbee Mining & Historical Museum

Dit prachtige museum (een lid van de Smithsonian familie) neemt je mee op een interactieve reis naar de tijd dat Bisbee nog een mijnwerkersstadje was. Maak kennis met de ruige mannen die meters onder de grond een zwaar bestaan leidde om aan koper te komen en leer op een levendige manier over de rol van Bisbee in de industrialisatie van de Verenigde Staten.

Mijnwerkersmuseum in Bisbee, Arizona

Artemizia Foundation

Begeef je je liever in een museum dat zich richt op het Bisbee van nu? Bezoek dan de Artemizia Foundation, een museum voor hedendaagse kunst in hartje Bisbee. Onder andere werken van Banksy, Jeff Koons en Andy Warhol en nog veel meer grote namen wachten op je.

Artemizia Foundation  in Bisbee, Arizona

Erie Street, Historic Lowell

Het is het jaar 1950 en dit is hoe Bisbee er bij staat. Deze straat is het enige wat nog over is van de historische wijk Lowell en wordt voortdurend gerestaureerd door de lokale gemeenschap. Je kan hier dan misschien niet meer naar de bioscoop of 20 cent betalen voor de benzine, maar de straat is verder een levende opname van hoe het er uitzag in de jaren vijftig. Wel leuk: je kan ontbijten in de diner van Bisbee Breakfast.

Erie Street, Historic Lowell  in Bisbee, Arizona

Lavender Pit Mining Overlook & Queen Mine Tour

Wanneer je gaat rondrijden in de omgeving van Bisbee, zorg er dan voor dat je stopt bij de Lavender Pit Mining Overlook. Het is een korte, maar interessante stop waar je een beeld krijgt van de enorme mijn die Bisbee heeft gevormd. Wil je nou een beeld van hoe zo'n mijn er onder de grond uitziet? Doe dan de Queen Mine Tour, waarbij je in complete uitrusting afdaalt onder de grond.

Lavender Pit Mining Overlook in Bisbee, Arizona

Activiteiten in Bisbee

In Bisbee worden meerdere leuke activiteiten georganiseerd dus we adviseren je om je ter plaatse hierover te laten adviseren. Een hele leuke tocht wordt georganiseerd met lavendelkleurige jeeps, bestuurd door de eigenzinnige inwoners. Ze nemen je mee door de heuvels, langs 'Old Bisbee' en naburige ghosttowns. Voor de griezelaars onder ons wordt er een spannende spooktocht georganiseerd in de stad. Deze tour is al meerdere malen verkozen tot de beste Ghost Tour of Arizona. Als je niet bang aangelegd bent kun je ook nog contact maken met het paranormale in The Bisbee Seance Room.

Ghost Tour

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan