Paxson, Alaska

Paxson, Alaska Paxson is een kleine plaats in het noordoosten van de Amerikaanse staat Alaska. Het wordt voornamelijk bezocht door reizigers die op weg zijn van Fairbanks naar Wrangell-St. Elias of andersom. Onder de permanente bewoners van Paxson zijn veel eigenaars van sledehonden. Paxson heeft weinig voorzieningen, je vindt een restaurant, camping en supermarkt op de kruising van de grote snelwegen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Paxson, Alaska

Paxson Lake

Paxson ligt aan Paxson Lake, dat een geliefde plaats is onder vissers. Zij slaan er regelmatig meerforellen, vlagzalmen en trekzalmen aan de haak. De monding van het meer, waar de Gulkana-rivier start, is de beste plaats om te vissen. Aan de oever van het meer ligt aan camping waar je boten kunt huren. Vanaf Paxson Lake Campground kun je de Gulkana-rivier af varen, het behoort tot een van de populairste boottochten van het Alaskaanse binnenland.

Tangle Lakes

Als je Denali Highway naar het westen volgt, kom je langs Tangle Lakes. Deze serie van bochtige meren mondt uit in de Delta-rivier. Aan Tangle Lakes is ook een camping waar je boten kunt huren. Hier start een andere populaire boottocht: Delta National Wild and Scenic River Float Trip

Paxson, Alaska

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!