Malou Roelofs

Reisadviseur Malou In 1997 kwam ik voor het eerst in Amerika, in de staat Washington om precies te zijn. Er ging een wereld voor me open. Groot, groter, grootst: wat overweldigend! Twee weken lang reisden we door Washington met haar prachtige natuur. We bezochten de stad Seattle en de Boeingfabriek in Everett. Wat imposant om te zien hoe de vliegtuigen worden gebouwd en de motoren worden getest. Alsof het zo moest zijn, stond er een KLM toestel klaar om te vertrekken naar haar thuishaven in Nederland. Bij Tioga Tours kan ik mijn enthousiasme voor Amerika en Canada overbrengen aan de klant om zo bij te dragen aan een onvergetelijke reis!

Bezochte gebieden

West-Amerika, West-Canada, Washington state

Favoriete steden

 1. Seattle
 2. San Francisco
 3. Vancouver
Seattle Washington

Bezochte parken

 1. Grand canyon
 2. Bryce
 3. Zion
 4. Yosemite
 5. Glen Canyon National Park

Tips

 • Breng een bezoek aan de fabrieken van Boeing als je in Seattle bent.
 • Snoqualmie Falls: verrassend mooi op circa een half uur van Seattle.
 • Paardrijden of een huifkartocht (super leuk voor de kleintjes) in Bryce.
 • Eten bij Big John's Texas bbq in Page.
 • Huur fietsen in San Francisco en fiets over de Golden Gate Bridge naar de overkant om vervolgens met de ferry weer terug te gaan naar de stad.
San Francisco California

Zuidwest-Amerika

Wat Zuidwest-Amerika zo verrassend maakt is de diversiteit in natuur en steden. Het mooie, tegen de heuvels gebouwde, San Francisco en het grote Los Angeles met haar Hollywood vormen een mooie afwisseling met het altijd bruisende Las Vegas. Het ene moment rij je tussen de enorme rotspartijen en een bocht verder bevind je je middenin de woestijn, om vervolgens 100 mijl verderop tussen de groene bergen te rijden. De verschillende nationale parken bieden voor elk wat wils: van hoge bergen tot diepe dalen, van eekhoorns tot beren. Wat ik verrassend leuk vond om te doen is paardrijden bij Bryce Canyon en dan het liefst bij zonsopkomst of -ondergang. Of ga fietsen huren in Grand Canyon om zo per fiets het park te verkennen.

De Grand Canyon door Malou

Washington State

Hoewel Noordwest-Amerika bij veel mensen niet bovenaan het lijstje staat, is het zeer zeker de moeite waard om hier een reis naar toe te maken. Het gebied is erg makkelijk te combineren met West-Canada of met West-Amerika en dat maakt het een ideaal uitgangspunt om de reis te starten. Haal je hart op in Seattle, stad van Starbucks en grondlegger van de Grunge muziek. Bezoek de vele State Parks die er te vinden zijn en rij vervolgens door naar de ruige Canadese Rockies of via de Highway One naar San Francisco. Ook de Boeing fabriek is een bezoek waard.

Seattle Washington
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!
{{javascripts}}