Vraag een vrijblijvende offerte

Camper huren West-Canada

Als er ook maar één bestemming super geschikt is om met een camper te reizen, dan is het West-Canada wel. Dit gebied zit bomvol met bergen, bossen, meren en nationale-en staatsparken. En jij kan iedere nacht met de camper midden in deze prachtige natuur staan! Stel je voor: 's avonds marshmellows roosteren boven een eigen gemaakt kampvuurtje onder een indrukwekkende sterrenhemel en 's ochtends wakker worden met een kopje koffie in de buitenlucht terwijl een nieuwsgierige beer even om het hoekje komt kijken. Dat is toch het ultieme vakantiegevoel? Bekijk snel onze samengestelde camperroutes, stippel je eigen droomroute uit of lees verder over camperhuur in West-Canada.

Snel naar

Camperhuur West-Canada Camperhuur West-Canada

Veelgestelde vragen camperhuur West-Canada

Camper of auto huren in West-Canada?

Dit kan allebei. Het westen van Canada is heel geschikt om met een camper te reizen: er is veel natuur, prachtige campings en het land is goed ingesteld op camperreizen. Maar ook met een auto kan je natuurlijk volop genieten van de mooie natuur. Het is net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Er is voor beide manieren van reizen wat te zeggen. Lees ook eens onze blog over de voor-en nadelen van autoreizen en camperreizen.

Met welke camperverhuurders werken jullie samen?

In West-Canada doen wij zaken met alle grote camperverhuurders. Stuk voor stuk zijn het goede en betrouwbare verhuurders, maar ze verschillen wel onderling van elkaar. Denk hierbij aan verschillen in de leeftijd en luxe van de campers, maar ook de prijs en verhuurlocatie. Zo hebben alle verhuurders een locatie in Vancouver, maar zijn ze niet allemaal in Calgary of Edmonton gevestigd. Verder werken de camperverhuurders met flex-tarieven wat betekent dat hun prijzen wekelijks op basis van vraag en aanbod kunnen wijzigen. Wij vergelijken altijd alle verhuurders met elkaar, zodat we de meest interessante prijzen kunnen voorleggen. Heb je een voorkeur voor een bepaald model, laat het ons gerust weten.

Welke campers kan ik huren in West-Canada?

De campers in West-Canada zijn heel gevarieerd. Van truck-campers, compacte campervans tot aan mid-size modellen en grote familiecampers. Alle campers zijn voorzien van een keukentje, douche en toilet, met uitzondering van de wat kleinere campervans. Daarnaast hebben sommige campers zelfs een tv of luifel. Er is altijd wel een mooie camper voor jouw camperhuur in West-Canada.

Kan ik kleine campers huren in West-Canada?

In West-Canada zijn zeker kleine, compacte campers te huren. Het kleinste campermodel is een zogenoemde campervan of buscamper. Deze modellen zijn compact, wendbaar en zuinig. Canadream, Four Seasons en Fraserway hebben bijvoorbeeld deze modellen te huur. Bekijk de indeling en faciliteiten van de verschillende campervans op onze website. Een iets groter model, maar nog steeds compact en wendbaar is een Truckcamper. Bij deze modellen zit het woongedeelte als opbouw op een SUV of truck. Bekijk hier alle mogelijke truckcampers in West-Canada.

Kan ik een camper huren in Canada van oost naar west?

Ja, je mag je huurcamper in bijvoorbeeld Oost-Canada ophalen en inleveren op een van de locaties in West-Canada. Een voorwaarde is natuurlijk wel dat de betreffende camperverhuurder op beide plekken een verhuurlocatie heeft. Houd er rekening mee dat het binnenland van Canada niet heel spannend is qua natuur. De mooiste bezienswaardigheden bevinden zich in het westen en in het oosten.

Hoe zit het met campings reserveren in West-Canada?

Campings zitten niet standaard bij de huurprijs van de camper inbegrepen. De campings in West-Canada kan je dus zelf vooraf reserveren. Maak dan vooral gebruik van onze handige campingdatabase. Zet eerst je route in je eigen Mijn Tioga-account en dan kan je per plaats op de route de mogelijke campings zien. Het leuke is dat reizigers voor jou reviews hebben geschreven en je dus snel een beeld krijgt van een camping. Wil of heb je geen tijd om dit helemaal uit te zoeken? Boek dan het campingpakket voor West-Canada bij ons. Wij nemen het reserveren van de campings dan uit handen en boeken een mooie mix van natuur-en commerciële campings.

Waar vind ik nog meer info over camperhuur in West-Canada?

Als je van plan bent een camper te huren in West-Canada, lees dan ook eens onze vraagbaak met info over verzekeringen, reizen met kinderen, borg, rijbewijzen et cetera.

Vraag een vrijblijvende offerte
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan
{{javascripts}}