Campertypes in Canada

Het kleinste campertype is de buscamper, ook wel van-conversion genoemd. De meest verhuurde (en vaak voordeligste) camper is de C-klasse: deze camper is tussen de 6 en 9 meter lang en geschikt voor reisgezelschappen van 2 tot 7 personen. De lengte wordt aangegeven in feet: de C-25 camper is bijvoorbeeld 25 feet lang, dat is 7,62 meter. Wil je graag meer leefruimte, kies dan voor een C-class camper met slide-out* of ga voor een A-klasse camper. Voor het huren en besturen van een camper - óók de allergrootste - moet je minstens 21 jaar zijn en in het bezit van een geldig B-rijbewijs. Alle campers hebben een automatische versnellingsbak en zijn voorzien van een keuken. Grotere campers hebben ook een douche en toilet aan boord. Hieronder lees je meer over de soorten campers die je in Canada kunt huren.

* Slide-out = uitschuifbaar woongedeelte

Buscamper of van-conversion

16-23 ft / 5,0-7,0 meter

Dit is het kleinste campermodel dat je kunt huren. De camper is compact, maar biedt een prima leefruimte voor twee personen. Dit model is geschikt voor de sportievere kampeerder. Tevens kun je de Jeep met elektrische daktent onder dit campertype terug vinden.

De buscamper of van-conversion is geschikt voor maximaal 2 tot 3 personen, afhankelijk van het model.

Buscamper

Pick-up

20-26 ft / 6,0-8,0 meter

De pick-upcamper heeft de opbouw op een pick-up truck. Deze camper is relatief compact, waardoor hij makkelijk te besturen is. Toch is er verrassend veel binnenruimte.

De pick-upcamper is geschikt voor maximaal 3 tot 4 personen, afhankelijk van het model.

Pick-up camper

C-class

19-30 ft / 5,8-9,0 meter

Dit is het meest voorkomende campermodel. De C-class camper is geschikt voor reisgezelschappen van drie tot zeven personen, afhankelijk van de lengte van de camper. Het aantal slaapplekken wisselt per C-class camper. Deze campers zijn ook heel geschikt voor twee personen. In veel gevallen is het huren van een C-class camper in Amerika of Canada de voordeligste optie.

C-class camper

C-class met slide-out

22-33 ft / 6,6-10,0 meter

Deze C-class camper heeft een slide-out (= uitschuifbaar woongedeelte), waardoor er extra binnenruimte ontstaat tijdens het verblijf op de camping.

De C-class camper met slide-out is geschikt voor maximaal 5 tot 6 personen, afhankelijk van het model.

C-class camper met slideout

Run of Fleet

20-39 ft / 6,0-12,0 meter

Wil je een camper huren tegen een gereduceerd tarief? Kies dan voor Run of Fleet. Je boekt dan een camper die geschikt is voor een maximaal aantal personen, maar je mag niet kiezen met welk campermodel je reist. Bij het ophalen van de camper bepaalt de verhuurder welk type je krijgt. De Run of Fleet is momenteel alleen in Canada beschikbaar.

Run of Fleet
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan