Informatie wegbrengspecial Apollo

Breng een spiksplinternieuwe camper naar één van de verhuurlocaties van Apollo! Hieronder lees je belangrijke informatie over de Wegbrengspecial van Apollo. Lees deze zorgvuldig door.

Aandachtspunten

 • Check minstens vier weken voor vertrekt online in
 • Tip: reserveer bij boeking gelijk de transfer en bezoek de instructieavond voordat je de camper ophaalt.

Wat is een Wegbrengspecial?

Een Wegbrengspecial wordt door verhuurders gezien als een testrit. Deze gloednieuwe campers gaan voor het eerst de weg op en worden door jou van de fabriek naar een van de verhuurlocaties in het land gebracht. Het kan dus zijn dat je mankementen aan de camper ontdekt. De verhuurder verwacht van jou dat je mankementen en dergelijke aan hen doorgeeft. Hierover krijg je bij het ophalen verdere instructies.

Voorwaarden

 • De minimale leeftijd voor een camperbestuurder is 21 jaar
 • Er mag niet worden gereisd met kinderen jonger dan drie jaar
 • Het rijbewijs van bestuurders moet minstens 2 jaar voor de ophaaldatum van de camper zijn behaald
 • De camper mag niet worden ingeleverd op zondag
 • Maximaal 18 dagen huren (m.u.v. de Wegbrengspecial met vertrek op 3 juli 2019)

Inbegrepen

Bij de wegbrengspecial is standaard inbegrepen:

 • 4-persoonscamper: (22 tot 33 ft, Run of Fleet. De camperverhuurder bepaalt het model). Bij vertrek op 3 juli bestaat de Run of Fleet uit campers tussen 25-33 feet.
 • 2500 mijl
 • 2 bestuurders
 • camperinventaris
 • persoonlijke inventaris*
 • one way-kosten
 • tax op de huurprijs

* Persoonlijk inventaris is inclusief: kussen, kussensloop, slaapzak, laken, handdoek en theedoek.

Boost It-pakket (verplicht)

Het 'Boost It' pakket is verplicht als je bij ons je Apollo-wegbrengspecial boekt. Je gaat met dit pakket goed voorbereid op reis. Inbegrepen zijn: prep fee, WA-verzekering (SLI) en uitgebreide Roadside Assistance*

* Roadside Assistance = hulp bij bijvoorbeeld verloren sleutels, jezelf buitensluiten (sleutels in de camper laten liggen), wegslepen en als je met een lege tank benzine komt te staan.

Optioneel bijboeken*

Je kunt ervoor kiezen om vooraf een van de volgende items bij te boeken:

 • GPS
 • Transfer, zie het kopje hieronder

*Kinder- of babystoeltjes zijn niet te huur. Deze moet je zelf meebrengen of ter plekke kopen. Elke camper heeft één bevestigingspunt voor een kinderstoeltje.
*Campingstoel en -tafel zijn niet te huur

Transfer en instructieavond

Elkhart, Indiana ligt ongeveer 115 mijl (165 km) ten oosten van Chicago O'Hare Airport (ORD). Je bent zelf verantwoordelijk voor je vervoer van Chicago naar de ophaallocatie. Echter, Apollo stelt een transfer beschikbaar vanaf het Hilton O'Hare International Airport hotel op de luchthaven van Chicago. De kosten hiervoor zijn € 64 per persoon. Deze transfer dient, indien gewenst, gelijk bij boeking gereserveerd te worden.
De avond voordat je opgehaald wordt voor de transfer, is er een instructieavond in het Hilton O'Hare hotel. Er wordt een instructievideo getoond en de borg en de verhuurovereenkomst worden afgewikkeld. Dit scheelt de volgende dag tijd bij het ophalen.

Apollo wegbrengspecial

Extra mijlen

Inbegrepen zijn 2500 mijlen. Rijd je verder dan 2500 mijl, dan moet je bij het inleveren van de camper $0,45 per mijl betalen. Hierover wordt ook nog een lokale tax geheven. Je kunt vooraf geen extra mijlen bijkopen.

Online inchecken

Je moet uiterlijk vier weken voor je de camper gaat ophalen, online inchecken bij Apollo.

Run of Fleet

Een camper volgens Run of Fleet betekent dat je geen invloed hebt op het campermodel dat je krijgt. Apollo bepaalt welke camper er beschikbaar is, deze is minimaal 22 tot maximaal 33 feet lang (bij ophaaldatum 3 juli is dit 25-33 feet lang). Zowel de huurder als Tioga Tours heeft geen invloed welke camper je mee krijgt. De camper kan zowel van Apollo als van Star RV zijn. Elke camper is in elk geval geschikt voor vier personen, maar de indeling en afmeting is per camper verschillend. Bekijk de campers van Apollo

Camper ophalen

De camper kun je ophalen op:

 • zaterdag 18 en 25 mei 2019
 • zaterdag 1 en 8 juni 2019
 • woensdag 3 juli

Reis je op eigen gelegenheid naar de fabriek kun je de camper gedurende de openingstijden ophalen. Zorg wel dat je ruim op tijd bent, want het inchecken kan wat tijd in beslag nemen. Omdat er veel reizigers tegelijkertijd hun camper ophalen en dit een tijdelijke verhuurlocatie is, kan een specifieke ophaaltijd niet worden gegarandeerd.

De exacte ophaaltijd voor de transfer bij Hilton O'Hare International Airport hotel is tussen 7 en 9 uur 's ochtends. Dit wordt de dag voor vertrek bevestigd door Apollo.

De adres van de ophaallocatie is:

Horizon Transport
53049 Paul Drive
Elkhart, Indiana, 46514

Telefoonnummer: +1-800-370-1262
Geopend van 08:00 tot 16:30

Borg

Je betaalt bij het ophalen van de camper een borg ('bond') van $1,000. Als je de camper schadevrij en schoon inlevert, wordt de borg teruggestort op je creditcard.

Winterse omstandigheden

Het kan voorkomen dat je camper 'winterized' is ten tijde van het ophalen. Dat wil zeggen dat alle watertanks leeg zijn en niet mogen worden gebruikt totdat je in warmer weer komt. Je kunt dan dus niet douchen of (af)wassen. Het toilet kun je wel gebruiken, mits je deze doorspoelt met antivries ruitenvloeistof. Gebruik je de watertanks wel, dan ben je volledig aansprakelijk wanneer er vorstschade ontstaat. Laat je bij het ophalen van de camper hierover goed voorlichten.

Problemen/klachten onderweg

Bij een Wegbrengspecial ben jij de eerste die in de gloednieuwe camper rijdt en hem dus 'test'. Als er onderweg technische of mechanische storingen optreden, bel je de 'road assistance' van de verhuurder (zie huurcontract) om te bespreken hoe de problemen het snelst opgelost kunnen worden. Het kan voorkomen dat de reis kort onderbroken moet worden om de problemen te verhelpen. Je hebt geen recht op compensatie voor dit oponthoud. Ook zal de verhuurder je voor vertrek vragen om andere zaken die niet in orde zijn aan hen te melden, zodat zij deze kunnen verhelpen voordat de camper verder verhuurd gaat worden. De verhuurder neemt geen klachten in behandeling over de indeling en kwaliteit van de camper.

Camper inleveren

Je moet de camper voor 11:00 inleveren op de afgesproken verhuurlocatie van Apollo. Lever je de camper later in, dan moet je het dubbele bedrag van het reguliere dagtarief betalen. Inleveren van de camper is niet mogelijk op zondagen.

Reizen met kinderen

Apollo staat het niet toe dat je reist in hun campers met een kind jonger dan twaalf maanden. Je kunt bij de wegbrengspecial geen kinderzitje of babystoeltje huren. Deze moet je zelf meebrengen. Elke camper heeft in elk geval één bevestigingspunt voor een stoeltje. Het kan handig zijn om sjor- en trekbandjes mee te nemen om het zitje te bevestigen.

Annuleren of wijzigen

Als je de boeking wil annuleren, geeft Apollo geen geld terug. Je bent verantwoordelijk voor 100% van de kosten. Dit geldt ook wanneer je de camper niet op het afgesproken tijdstip komt ophalen. Heb je een camper geboekt en besluit je hem op een andere locatie in te leveren? Dan geeft Apollo je een boete van $500. Er is geen restitutie mogelijk voor niet-gebruikte huurdagen als je de camper eerder inlevert.

Plan je route

Gebruik onze handige routeplanner om je camperroute vanuit de fabriek naar de inleverlocatie uit te stippelen. Kies Chicago als aanvliegplaats, kies je inleverplaats en vul de data in. En plannen maar! Tip: klik in de routeplanner rechts onder de plaatsnaam een aantal keer op het eerste symbooltje en de routeplanner geeft suggesties voor plaatsen waar je binnen een dag naartoe kunt rijden.

Verdere praktische informatie

Algemene informatie over verzekeringen, de inventarissen en gebruik van de generator lees je hier:

Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!