Hotels in Amerika & Canada

Tijdens je autoreis overnacht je in hotels. Hotels variëren in kwaliteit van motel tot middenklasse- of viersterrenhotel. In sommige regio's kun je kiezen voor bijzondere accommodaties, zoals een tentlodge, ranch, vakantievilla of historische plantage.

Type hotels

 • Wij gaan in offertes uit van middenklasse hotels met standaardkamers. In Amerika/Canada zijn dit meestal tweesterrenhotels.
 • We zoeken het hotel met de gunstigste ligging. Bij vroege vluchten slaap je bij de luchthaven. In de stad slaap je in de buurt van de bezienswaardigheden.
 • Wil je luxere hotels, of juist minder betalen voor eenvoudigere accommodaties verder weg van de bezienswaardigheden? Dat kan! Laat het ons weten.
 • Tegenwoordig zijn er steeds meer bijzondere accommodaties mogelijk zoals glamping, boutique hotels of een ranch

Check altijd de ligging van hotels die in je offerte staan genoemd. Bevalt het je niet, dan zoeken we een andere accommodatie voor je. Dankzij onze eigen reiservaring en de hotelreviews van onze reizigers weten we altijd een geschikt hotel voor je te vinden.

Hotel Amerika Canada

Kamertypes en bedden

De kamers hebben, afhankelijk van het aantal personen, altijd één of twee bedden. We boeken 1-, 2-, 3- en 4-persoonskamers.

De volgende bedden en bedafmetingen zijn veelvoorkomend:

 • Twin: 190 x 99 cm (eenpersoonsbed)
 • Double/full bed: 190 x 137 cm (twijfelaar)
 • Queen bed: 203 x 152 cm
 • Kingsize bed: 203 x 193 cm

Kinderen slapen in een gewoon bed. Kinderbedjes en extra bedden (roll-aways) zijn soms aanwezig, maar kunnen niet worden gegarandeerd of gereserveerd. Je kunt dit ter plaatse pas bij de receptie aanvragen.

Vragen hotel Amerika Canada

Resortfee betalen (check dit vooraf om onverwachte kosten te voorkomen)

Steeds meer hotels vragen lokaal een Resort Fee (andere namen zijn Service Fee, Facility Fee, Resident Fee) - dit bedrag is niet inbegrepen bij de prijs van de kamer en kan niet vooraf betaald worden. De Resort Fee voor Las Vegas ligt bijvoorbeeld rond de $40 - $50 per nacht. Ook in andere grote steden en toeristische gebieden zoals New York, Hawaii en Florida kunnen deze Resort Fees behoorlijk oplopen. Er zijn ook veel hotels die maar een paar dollar per nacht rekenen. Wil je precies weten wat je kwijt bent aan Resort Fee? Check dan de http://www.resortfeechecker.com/ voor actuele informatie.

Hotel Amerika Canada

Schoonmaak in hotels en appartementen

In de huidige tijd, rekenhoudend met duurzaamheid en personeelstekorten, zien we steeds vaker dat hotels geen dagelijkse schoonmaak bieden. Soms moet er specifiek om gevraagd worden, terwijl andere hotels om de dag de kamer schoonmaken. Het is lastig om hier een eenduidend antwoord op de geven. Bij appartementen is het sowieso niet gebruikelijk dat er dagelijkse schoongemaakt of bedden opgemaakt worden.

Hotel Amerika Canada

Voorkeuren doorgeven

Voorkeuren horen we graag zo spoedig mogelijk. Dat kan gaan van bed-voorkeur (aparte bedden, of enkel king size), ligging (bijvoorbeeld begane grond) tot een specifiek uitzicht (ocean view, mountain view et cetera). Bedenk dat elke wens een meerprijs met zich mee kan brengen.

Ontbijt vaak niet inbegrepen

Veel hotels bieden geen ontbijt aan. Soms is er wel een 'continental breakfast' met een muffin en koffie/thee dat standaard aan elke hotelgast wordt aangeboden. Als je wel een ontbijt hebt geboekt, staat dit op de voucher vermeld. We raden het niet altijd aan om een ontbijt te boeken, omdat je soms weinig krijgt voor een hoge prijs.

Het is in Amerika en Canada dan ook gebruikelijk om buiten de deur te ontbijten. Je kunt hiervoor terecht bij een lokale bakker, fastfoodketens als Starbucks of gewoon in de supermarkt. Het is handig om een koelbox te kopen zodat je onderweg brood, vleeswaren of zuivelproducten gekoeld kunt houden. Op je hotelkamer is vaak een koelkast aanwezig.

Hotels Amerika Canada

Andere extra kosten, ter plaatse te betalen

 • Parkeerkosten zijn niet altijd inbegrepen in de reissom. In grote steden kunnen deze kosten aardig oplopen.
 • 'Valet Parking', optionele service waarbij je auto voor je wordt geparkeerd. Je kunt het hotelpersoneel vragen om voordeligere alternatieven.
 • Resort-fee/service charge en/of security charge, zie hierboven

Parkeren hotel Amerika Canada

Borg betalen

Bij de meeste hotels (vooral bij appartementen en huisjes) moet je een borg betalen als je incheckt. Het bedrag verschilt per hotel en zal worden ingehouden op of tijdelijk afgeschreven van je creditcard. Je kunt niet contant of met een gewone pinpas betalen. De borg wordt na het uitchecken teruggestort. Let op: het kan tot dertig(!) dagen duren voor het bedrag weer op je creditcard staat.

Borg hotel Amerika Canada

Meer informatie

Vragen hotel Amerika Canada
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan