Hotels in Amerika & Canada

Tijdens je autoreis overnacht je in hotels. Hotels variëren in kwaliteit van motel tot middenklasse- of viersterrenhotel. In sommige regio's kun je kiezen voor bijzondere accommodaties, zoals een tentlodge, ranch, vakantievilla of historische plantage. Naast hotels boeken we de vliegtickets, autohuur en excursies voor je en krijg je praktische informatieboekjes van ons. Kortom: het regelwerk doen wij, het genieten moet je zelf doen.

Type hotels

  • Wij gaan in offertes uit van middenklasse hotels met standaardkamers. In Amerika/Canada zijn dit meestal tweesterrenhotels.
  • We zoeken het hotel met de gunstigste ligging. Bij vroege vluchten slaap je bij de luchthaven. In de stad slaap je in de buurt van de bezienswaardigheden.
  • Wil je luxere hotels, of juist minder betalen voor eenvoudigere accommodaties verder weg van de bezienswaardigheden? Dat kan! Laat het ons weten.

Check altijd de ligging van hotels die in je offerte staan genoemd. Bevalt het je niet, dan zoeken we een andere accommodatie voor je. Dankzij onze eigen reiservaring en de hotelreviews van onze reizigers weten we altijd een geschikt hotel voor je te vinden.

Vragen hotel Amerika Canada

Kamerindeling

De kamers hebben, afhankelijk van het aantal personen, altijd één of twee bedden. We boeken 1-, 2-, 3- en 4-persoonskamers. Kinderen slapen in een gewoon bed. Kinderbedjes zijn soms aanwezig, maar kunnen niet worden gegarandeerd of gereserveerd. Heb je een voorkeur voor een bepaalde ligging/uitzicht van je kamer, laat het ons dan weten.

Hotel Amerika Canada

Ontbijt vaak niet inbegrepen

Veel hotels bieden geen ontbijt aan. Soms is er wel een 'continental breakfast' met een muffin en koffie/thee dat standaard aan elke hotelgast wordt aangeboden. Als je wel een ontbijt hebt geboekt, staat dit op de voucher vermeld. We raden het niet altijd aan om een ontbijt te boeken, omdat je soms weinig krijgt voor een hoge prijs.

Het is in Amerika en Canada dan ook gebruikelijk om buiten de deur te ontbijten. Je kunt hiervoor terecht bij een lokale bakker, fastfoodketens als Starbucks of gewoon in de supermarkt. Het is handig om een koelbox te kopen zodat je onderweg brood, vleeswaren of zuivelproducten gekoeld kunt houden. Op je hotelkamer is vaak een koelkast aanwezig.

Hotels Amerika Canada

Resortfee

Steeds meer hotels vragen een Resort Fee of Service/Security Charge - dit bedrag is niet inbegrepen bij de prijs van de kamer. De Resort Fee voor Las Vegas ligt bijvoorbeeld rond de $30 à $40 per nacht. Ook in New York en Florida kunnen deze Resort Fees behoorlijk overlopen. Er zijn ook veel hotels die maar een paar dollar per nacht rekenen. Wil je precies weten wat je kwijt bent aan Resort Fee? Check dan de http://www.resortfeechecker.com/ voor actuele informatie.

Extra kosten, ter plaatse te betalen

  • Parkeerkosten zijn niet altijd inbegrepen in de reissom. In grote steden kunnen deze kosten aardig oplopen.
  • 'Valet Parking', optionele service waarbij je auto voor je wordt geparkeerd. Je kunt het hotelpersoneel vragen om voordeligere alternatieven.
  • Resort-fee/service charge en/of security charge
Parkeren hotel Amerika Canada

Borg betalen bij inchecken

Bij de meeste hotels moet je een borg betalen als je incheckt. Het bedrag verschilt per hotel en zal worden ingehouden op of tijdelijk afgeschreven van je creditcard. Je kunt niet contant of met een gewone pinpas betalen. De borg wordt na het uitchecken teruggestort. Let op: het kan tot dertig(!) dagen duren voor het bedrag weer op je creditcard staat.

Borg hotel Amerika Canada

Check de rekening bij uitchecken

Als je uitcheckt bij het hotel, moet je de rekening goed controleren. Let op dat er geen ‘incidentals’ (maaltijden, films op je kamer, minibar en dergelijke) zijn berekend als je hiervan geen gebruik hebt gemaakt. Zijn er onnodig kosten in rekening gebracht? Maak dit dan kenbaar en bewaar de nota goed.

Meer informatie

Vragen hotel Amerika Canada

Klacht

Ga met een klacht over je hotel altijd eerst naar de receptie en probeer het probleem op te lossen. Lukt dit niet? Laat de hotelier dan zelf bellen naar de lokale reisagent ('incoming tour operator'), via het telefoonnummer dat op de voucher staat die je van ons hebt gekregen. Moet je zelf bellen, maak dan gebruik van een Amerikaanse of Canadese telefoon/simkaart. Bellen met je Europese simkaart heeft mogelijk hoge kosten tot gevolg, hiervoor is geen vergoeding mogelijk.

Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!