Infodag en indianen in Zwolle, zaterdag 30 september 2023

Welkom op onze infodag! Maak een vliegende start met je reis naar Amerika of Canada door een presentatie bij te wonen en achter het stuur te kruipen van twee campers, een met en een zonder slide-out. Aansluitend kun je aanschuiven voor een persoonlijk adviesgesprek met een van onze reisadviseurs (op afspraak). Samen stippelen jullie de route uit en bespreken jullie je wensen. Uiteraard kan onze reisadviseur gelijk een vrijblijvende offerte maken en/of je reis boeken.

Special guests

Op 30 september ontvangen wij special guests, meerdere indiaanse gasten reizen vanuit Amerika af naar Zwolle om jou te ontmoeten. Geniet van de prachtige dansdemonstraties in traditionele kleding en leer tijdens een presentatie van Marcella Gilbert, dochter van Madonna Thunderhawk, meer over indianenvolk Lakota en Wounded Knee. Dit is jouw kans om oog in oog te staan met echte indianen en meer te weten te komen over de gebruiken, tradities en hoe zij de toekomst zien.

Marcella Gilbert vertelt in een Engelstalige presentatie over de situatie van het indianenvolk Lakota nu en in de toekomst. Ze is de dochter van Madonna Thunderhawk, die aanwezig was bij de bezetting van Wounded Knee in 1973. De bezetting was een protest tegen onder meer de onderdrukking van inheemse rechten en de verslechterende levensomstandigheden. Hier vertelt Marcella bevlogen over.

NANAI NANAI NANAI

Een van de dansers is Kevin Connywerdy, een Native American-artiest van de Comanche en Kiowa Nations. Hij behoort als ‘Fancy War Dancer’ tot de wereldklasse en leerde de kunst van zijn voorouders. Hij danst op 30 september de kleurrijke en energieke Men’s Fancy Dance. In deze dans die veel kracht en uithoudingsvermogen vergt, maakt de danser een pose of stopt hij bij elk einde van de beat.

De andere indiaanse danser is Angelyn Connywerdy, zij is Kiowa, Comanche en Caddo. Ze danst al haar hele leven en heeft met verschillende tribal-ceremonies meegedaan. Op dit moment is Angelyn prinses van de Metro Caddo Cultural Club, dit is een belangrijke titel. Ze voert de meest energieke en atletische dans voor vrouwen op: Women’s Fancy Shawl, een gracieuze dans waarin de shawl centraal staat.

Camper aanwezig: C-25 van Cruise America
Camper aanwezig: C-Large van Fraserway (met slide-out)
Gratis koffie en thee. Amerikaanse broodjes hotdog en tosti's tegen betaling (€). Eigen lunchpakketjes zijn toegestaan

De eerste stappen naar jouw droomreis...

Infodag Amerika en Canada diner

Infodag Amerika en Canada hotdog saloon

Infodag Amerika en Canada Zion in Utah

Infodag Amerika en Canada

Programma presentaties:

09:30 - 10:15 Zuidwest-Amerika
09:30 - 10:15 Oost-Amerika (New England) & Oost-Canada
10:15- 10:45 Indianen geven een dansdemonstratie
10:45 - 11:30 West-Canada
11:30- 12:15 Marcella Gilbert vertelt over haar indianenvolk Lakota en Wounded Knee
12:15- 12:45 Indianen geven een dansdemonstratie
12:45 - 13:30 Zuidwest-Amerika
14:00 - 14:45 West-Canada

Verhinderd?

Geen probleem, we hebben nog veel meer infodagen op het programma staan. Er zijn dan presentaties over onder andere Zuidwest-Amerika en West-Canada, adviesgesprekken en er staan een (of twee) campers. Op 16 september is het thema Texas, met live-muziek en BBQ-workshops. Op 14 oktober hebben we een extra presentatie over Noordwest-Amerika.

Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Volgend jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan
{{javascripts}}