Indianen-dansvoorstelling Zwolle, vrijdag 26 januari 2024

Ontmoet Amerikaanse indianen en geniet van een bijzondere dansvoorstelling. Op vrijdag 26 januari verwelkomen wij zes echte indianen. Zij reizen vanuit Amerika af om speciaal voor jou een traditionele dans op te voeren. Gedurende de avond vertellen zij korte persoonlijke verhalen en naderhand is er tijd voor vragen en kun je met ze op de foto. Een bijzondere avond vol dans en cultuur.

Datum: vrijdag 26 januari
Tijd: 19.30 start optreden (inloop vanaf 19.15 uur)
Powwow: traditionele dansvoorstellingen en korte persoonlijke presentaties van Amerikaanse indianen
Na afloop is het mogelijk de indianen vragen te stellen en met hen op de foto te gaan
Locatie: kantoor Tioga Tours in Zwolle

Wie zijn de indianen?

Wie kun jij zien en ontmoeten tijdens deze feestelijke powwow? Graag stellen we de indianen aan je voor.

Indiaan Kevin Connywerdy een Native American-artiest van de Comanche en Kiowa Nations. Hij behoort als ‘Fancy War Dancer’ tot de wereldklasse en leerde de kunst van zijn voorouders. Hij danst de kleurrijke en energieke Men’s Fancy Dance. In deze dans die veel kracht en uithoudingsvermogen vergt, maakt de danser een pose of stopt hij bij elk einde van de beat.

Danseres Angelyn Connywerdy is Kiowa, Comanche en Caddo. Ze danst al haar hele leven en heeft met verschillende tribal-ceremonies meegedaan. Op dit moment is Angelyn prinses van de Metro Caddo Cultural Club, dit is een belangrijke titel. Ze voert de meest energieke en atletische dans voor vrouwen op: Women’s Fancy Shawl, een gracieuze dans waarin de shawl centraal staat.

Miss Indian World Tashina Red Hawk is onderdeel van de Sicangu Lakota Oyate, oftewel de Rosebud Sioux Tribe. Haar Lakota naam is Anpetu Yuonihan Win dat 'Eert de Dag Vrouw' betekent. Ze heeft haar eigen koffiewinkel, is singer-songwriter en studeert voor dierenarts. Tashina gelooft dat alles gelijk en verwant is.

Indiaan Indiaan Indiaan

Indiaan Navajo Patrick Willie danst van kleins af aan al powwow en hoopdans. Hij spreekt regelmatig op bijeenkomsten op scholen en tijdens evenementen en deelt kennis over zijn cultuur. Patrick verspreidt graag positiviteit.

Zijn vader heeft Miwese Greenwood als kleine jongen in contact gebracht met drummen en zingen. Hij hoort bij de Otoe-Missouria, Ponca en Chickasaw stammen en is een bekende traditionele zanger. Ook heeft Miwese diverse liedjes geschreven en speelt hij al vanaf jonge leeftijd fluit. Hij deelt graag zijn kennis over zijn cultuur met anderen.

Lakota en Navajo Seneca Holy Cloud Martin is USA Marine Corps veteraan en een traditionele danser. Hij werkt, is model en studeert.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan
{{javascripts}}