Zonsverduistering Amerika 21 augustus 2017

bijgewerkt op di 8 aug 2017 19:45

Op 21 augustus 2017 is op bepaalde plaatsen in de Verenigde Staten een totale zonsverduistering te zien. Misschien is dit voor jou een reden om een reis naar Amerika te maken. Misschien heb je al een reis gepland en ben je er toevallig op die dag. Daarom: een lijstje met plaatsen en campings waar je op 21 augustus de zonsverduistering mee kunt maken.

Waar de zonsverduistering in 2017 in Amerika te zien is

Waar kun je de zonsverduistering zien?

Op het kaartje hierboven zie je de strook in de VS waar de zonsverduistering op 21 augustus in zijn geheel te zien is. Hoe kies je nou de mooiste plek? Aanschouw je de zonsverduistering in de uitgestrekte staat Oregon, in Grand Teton National Park of in the middle of nowhere op de Great Plains? Om een lang verhaal kort te maken: het lijkt ons onmogelijk om géén geschikte plek te vinden om dit fenomenale natuurverschijnsel mee te maken. Gewoon kijken welke plaats al op je route ligt, of makkelijk in je route is op te nemen.

Overnachtingsplaatsen voor de Total Eclipse

Hieronder staan plaatsen op een rijtje waar je de gehele zonsverduistering kunt zien. Wil je een hotel boeken in een van deze plaatsen? Vraag onze reisadviseurs! Ga je met een camper op pad, klik dan op de plaatsnaam hieronder om een lijst met campings te zien. Als je klikt, verschijnt een kaart met blauwe punaises. Dit zijn de campings. Onder de kaart staan ze nog eens op een rij. Klik op de punaise of op de campingnaam om de (adres)gegevens en faciliteiten van de campings te bekijken. Ook lees je reviews van camperreizigers die hier al eens overnacht hebben. De kaart toont soms ook campings die in de buurt liggen. Check of de campingplaats daadwerkelijk in de 100%-zone ligt.

Hoe laat kun je de zonsverduistering zien?

In Oregon is de piek van de zonsverduistering tussen 10:00 en 10:30 lokale tijd. In Wyoming tussen 11:00-12:30 en in Charleston tussen 14:30-15:00.

Route uitstippelen: juiste dag, juiste plaats

Om te zorgen dat je op de juiste dag op de juiste plaats bent, kun je je route uitstippelen met onze routeplanner. Je kiest een vertrekdatum en beginplaats en bouwt je route stap voor stap op. Als je een van de routevoorbeelden van onze site hebt gekozen, en deze iets wilt aanpassen, dan klik je in het submenu op 'pas aan in routeplanner'.

Ps: Herkansing

Lukt het dit jaar niet om erbij te zijn? Niet getreurd. In 2024 kun je in de herkansing.

Zonsverduistering 2024
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan