Wild West-Canada: Yoho en Kootenay

bijgewerkt op wo 3 mei 2023 9:00

Jasper, Banff, de Icefields Parkway... als je je hebt verdiept in West-Canada, dan gaat er vast een belletje rinkelen. Het zijn de beroemdste bestemmingen in de Rocky Mountains. Ze komen voor in elke route. Omdat wij graag buiten de gebaande paden gaan, nemen we je mee op (virtuele) ontdekkingsreis naar twee andere prachtige plekken, waar niet elke toerist komt. In the spotlights: Yoho en Kootenay, waar je kennismaakt met het echte Wild West-Canada!

Takakkaw Falls, Yoho National Park

Yoho National Park is geliefd om zijn helderblauwe gletsjermeren en hoge watervallen. De naam Yoho betekent ‘ontzag en verwondering’, en dit geldt zeker voor de enorme Takakkaw-waterval, de tweede hoogste waterval van Canada. De waterstroom stort van een 254 meter hoge klif de diepte in.

Takakkaw Falls in Yoho National Park is de tweede hoogste van Canada

Emerald Lake, Yoho National Park

Het ansichtkaartwaardige Emerald Lake ligt ingeklemd tussen hoge bergpieken en dient als waterbron voor herten en elanden. Maak een kanotocht of wandel rond het meer om wild te spotten.

Emerald Lake in Yoho National Park

Leanchoil Hoodoos, Yoho National Park

Een bestemming voor fanatieke hikers! Kort (1,6 km one-way), maar wel steil omhoog. Aan het eind, bovenaan de berg, zie je een verzameling smalle rotspilaren, hoodoos genaamd.

Leanchoil Hoodoos in Yoho National Park

Nog meer Yoho!

Het houdt niet op bij deze drie bezienswaardigheden. Ga je naar Yoho? In onze uitgebreide informatie over Yoho National Park lees je wat je er nog meer kunt beleven. Alvast een voorproefje: de Natural Bridge.

Natural Bridge in Yoho National Park

Vermilion River, Kootenay National Park

De parkweg door Kootenay volgt de Vermilion River en Kootenay River. De rivieren sleten diepe kloven uit en vormden verschillende watervallen.

Vermilion River in Kootenay National Park

Paint Pots, Kootenay National Park

Weten waar de First Nations hun okerkleurige verf vandaan haalden? Wandel de Paint Pots Trail (3 km) en je laat je verrassen door de bijzondere aanblik van de de roestkleurige mineraalbronnen.

Paint Pots in Kootenay National Park

Marble Canyon, Kootenay National Park

De combinatie van helderblauw gletsjerwater, witgrijze kalkstenen wanden en groene planten, struiken en mossen maken de veertig meter diepe canyon een bijzondere en fotogenieke plek. Trappen en bruggen geven je mooie uitzichten op de kloof.

Marble Canyon in Kootenay National Park

Meer over Kootenay

Ook in Kootenay is veel meer te zien en te doen dan de drie genoemde bezienswaardigheden. Ga je naar Kootenay? In onze uitgebreide informatie over Kootenay National Park lees je meer. Yoho en Kootenay zijn veel kleiner dan de nationale parken Jasper en Banff. Je neemt ze gemakkelijk op in je route. Een dag per park volstaat om de hier genoemde bezienswaardigheden te bekijken. Bekijk routesuggesties in West-Canada om een idee te krijgen van de mogelijkheden!

De parkweg door Kootenay National Park
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan