Welke bestemming past bij jou?

bijgewerkt op do 23 sep 2021 6:05

Je bent eruit: de volgende bestemming is Amerika! Maar wáár in Amerika? De Verenigde Staten zijn ontzettend groot. Waar moet je naartoe als je van wandelen houdt en wat is de beste plek voor liefhebbers van musea? Deze blog helpt je bepalen welke regio in Amerika het beste bij jouw reiswensen past.

Cowboys en rode rotsen

Je wilt...
Beroemde plekken van je lijst afstrepen, zoals San Francisco en de Grand Canyon. Je wilt kennismaken met het land van cowboys en indianen en je laten betoveren door landschappen die groots en afwisselend zijn. De camera is je beste vriend en je maakt anderen graag jaloers met foto’s die zó in onze reisbrochure kunnen. Je trekt graag je wandelschoenen aan voor een korte of juist lange wandeling.

Monument Valley Tribal Park de beroemde toegangsweg

Golden Gate Bridge in San Francisco

Jouw bestemming:
Zuidwest-Amerika. Wie droomt er niet van een helikoptervlucht over de Grand Canyon en fietsen over de Golden Gate Bridge? Dit is de regio met verreweg de beroemdste bezienswaardigheden, de mooiste natuurparken en drie afwisselende steden: San Francisco, Los Angeles en Las Vegas.

Beste reistijd:
Hoewel het in de woestijngebieden en Californië nooit echt koud is, adviseren we je om Zuidwest-Amerika te bezoeken tussen half april en begin november. Vooral in hooggelegen gebieden, zoals Yosemite, Grand Canyon en Bryce Canyon is het behoorlijk fris in het vroege voorjaar en najaar en kan het 's nachts een paar graden vriezen. De Tioga Road in Yosemite is van oktober tot mei vaak bedolven onder sneeuw.

Jouw reis:

Zon, strand en achtbanen

Je wilt...
Luieren aan het strand, een cocktail in je hand en wuivende palmbomen. Vakantie is voor jou: zwemmen in kraakhelder zeewater en snorkelen tussen felgekleurde vissen. Dit wissel je af met shoppen in mega malls en flaneren langs de boulevard. Zo nu en dan is het tijd voor actie, zoals zwemmen met dolfijnen, op een airboat langs alligators zoeven en de beste én mooiste achtbanen van Amerika trotseren.

Molasses Reef bij Key Largo

Saint Petersburg Beach

Jouw bestemming:
Het kan niet missen: jij moet naar Florida! Zon, zee en strand gaan hier gepaard met een relaxte sfeer. De reisafstanden zijn kort, de pretparken stoer en schitterend. Je zult ontdekken wat Florida nog meer te bieden heeft!

Beste reistijd:
November tot en met mei is de beste reisperiode voor Florida. De temperaturen zijn dan stabiel en aangenaam: tussen 18 en 25 graden met soms een koelere of hetere dag. Het hoogseizoen loopt van half december tot en met april. Buiten deze periode is het vaak heter en vochtig.

Jouw reis:

Historie en architectuur

Je wilt...
met eigen ogen zien waar de Amerikaanse president woont. Je bent benieuwd hoe de Onafhankelijkheidsverklaring werd getekend en waar de eerste kolonisten aan land kwamen. Je struint graag rond in gerenommeerde musea en bent een liefhebber van moderne en klassiekere architectuur.

Witte Huis in Washington DC

Boston, USS Constitution

Jouw bestemming:
De oostkust van Amerika. Bezoek steden met historische waarde en gave musea, zoals Washington DC, Philadelphia en Gettysburg. Maak een rit in paard en wagen bij de Amish. En vooruit, knoop er meteen een bezoek aan New York en eventueel Boston aan vast. Wist je dat het van New York naar Washington DC slechts een paar uur met de trein is?

Beste reisperiode:
De beste reisperiode voor Oost-Amerika ongeveer van mei tot en met oktober. Het klimaat in Noordoost-Amerika is vergelijkbaar met Nederland: het kan zonnig en aangenaam zijn, maar ook fris waaien en regenen.

Jouw reis:

Blues, country, jazz en rock & roll

Je wilt...
Naar concerten en een biertje drinken in een gezellig muziekcafé. Je werd niet groot en sterk met pindakaas, maar met de muziek van Elvis en Johnny Cash. Het liefst luister je naar rock ‘n’ roll, blues, country of jazz. Steden met straatmuzikanten, podia en opnamestudio's spreken jou het meest aan, maar je vindt het ook leuk om zo nu en dan wat van de omgeving te zien.

Memphis Graceland, landgoed van Elvis Presley

Muzikanten in New Orleans Louisiana

Jouw bestemming:
Ga naar de Deep South! Het landgoed van Elvis in Memphis, countryhelden in Nashville en jazzoptredens in de straten van New Orleans wachten op je. Het Diepe Zuiden is de muzikaalste regio van Amerika. Ter afwisseling kun je plantages bezoeken en belangrijke locaties uit de Amerikaanse Burgeroorlog.

Beste reistijd:
De Deep South heeft een warm en vochtig klimaat. De beste reisperiode is het voor- of najaar. De dagen zijn dan warm (gemiddeld 21°C) en in de avond koelt het aangenaam af. Tussen maart en mei word je vaak getrakteerd op bloeiende bloemen. De zomer is geen goede periode voor een bezoek aan staten als Georgia, Alabama en Mississippi: het is dan heet (27°C) en het regent regelmatig.

Jouw reis:

Cowboydorpen, prairies en bergen

Je wilt...
Natuur zien en maakt graag een stevige wandeling. Je deinst niet terug voor eindeloze highways over uitgestrekte prairies of een kudde bizons op de weg. Je vindt een cowboydorpje op zijn tijd leuk, maar wordt pas echt enthousiast van de geisers en hot springs in Yellowstone, de besneeuwde vulkaan Mount Rainier en de meren en watervallen in Glacier National Park.

Bizons in Yellowstone National Park

Mount Rainier National Park

Jouw bestemming:
De Rocky Mountains! Start je reis bijvoorbeeld in Denver en roadtrip door de onvolprezen Rocky Mountains naar Seattle.

Beste reisperiode:
Juni tot en met september. Daarbuiten word je regelmatig getrakteerd op een (dik) pak sneeuw, zeker in hooggelegen gebieden als Yellowstone en Rocky Mountain National Parks.

Jouw reis:

Into the wild

Je wilt...
Leven als Chris McCandless van Into the Wild, maar dan mét happy end. Je maakt graag mijlen zonder iemand tegen te komen. Je geniet van stilte en van uitgestrekte natuur, die al eeuwenlang onveranderd is gebleven. Je bent niet bang om onderweg meer beren, elanden en herten tegen te komen dan mensen. Je houdt van woeste bergen, ruwe rivieren en spiegelgladde meren en zo nu en dan een fjord of gletsjer.

Highway door Alaska USA

Beren in Alaska

Jouw bestemming:
Alaska, the last frontier! Vind je Alaska net een stapje te ver? Overweeg dan Noordwest-Amerika. Ook hier vind je gletsjermeren en vulkanen, maar dan afgewisseld met grotere en kleinere steden. Bonus: de kust van Noordwest-Amerika is prachtig en bestaat uit serene baaien, hoge kliffen en rotskusten.

Jouw reis:

Indian Summer en schilderachtige dorpjes

Jij:
Krijgt nooit genoeg van de kleurenpracht die de herfst met zich meebrengt. Ook houd je van buiten zijn en ben je een fanatieke hiker. Je voelt je thuis in pittoreske bergdorpjes en men kan jou wakker maken voor een rit met een stoomtrein langs ravijnen en watervallen. Of een wandeling door een kloof met overdekte bruggen en watervallen. Of voor versgebakken biologische appeltaart.

Stowe, Vermont

Covered Bridge in New Hampshire

Jouw bestemming:
Welkom in New England!

Beste reisperiode:
De beste reisperiode voor New England is van mei tot en met oktober. de Indian Summer trekt veel bezoekers naar deze regio tussen grofweg september en november. Tijdens de Indian Summer kleuren de bomen felrood tot knalgeel en maken de temperaturen een zomerse opleving. In New England start de Indian Summer doorgaans eerder dan in de wat zuidelijker gelegen staten, zoals Massachusetts en New York.

Jouw reis:

Aan jou de keus!

We geven toe, deze lijst is lang niet volledig en geeft een versimpeld beeld. Elke regio in Amerika en Canada heeft iets moois voor je in petto, veel meer dan we in deze blog kunnen laten zien. Onze reisadviseurs helpen je graag met het kiezen van een regio en uitstippelen van een route. Zij reizen vaak rond in Amerika en Canada en helpen je vanuit hun eigen reiservaringen. Zoek vast een mooie rondreis uit, pas hem eventueel aan, of vertel ons wat meer over je wensen! Ontmoet ons op een beurs, infodag (gratis) of roadshow (gratis). Bekijk de agenda.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan