Wegafsluiting Zion

door Onze redactie di 5 mrt. 2019 9:00

In Zion National Park (Utah) is de Zion - Mt. Carmel Highway (Highway 9) richting Bryce is gesloten voor campers . Met de auto kun je via één baan wel deze weg weer betreden. Je kunt dus niet met een camper via het oosten het park betreden of verlaten. De westingang bij Springdale is open, net als de Zion Canyon Scenic Drive. Actuele info vind je op de Facebookpagina van Zion National Park en www.nps.gov/zion (zie de alerts bovenaan). In de alerts worden ook enkele afgesloten trails vermeld. Hieronder staat een handig kaartje.

Afsluiting Zion - Mt. Carmel Highway

Tussen Zion en Bryce zou je normaal gesproken de Zion - Mt. Carmel Highway nemen en via de oostingang Zion National Park betreden/verlaten. Dat kan nu niet. Je moet omrijden via Hurricane/Colorado City (Highway 389) of Cedar City (I-15). Dit leidt tot 30-60 minuten extra reistijd. Kijk op Google Maps wat voor jou de snelste route is.

Wegafsluiting omrijden Zion

Omrijden via Colorado City: bezoek Coral Pink Sand Dunes

Tips voor onderweg! Rijd je onderlangs van/naar Zion, dan kun je het Coral Pink Sand Dunes State Park bezoeken. Het park dankt zijn naam aan de koraalroze duinen van Navajo-zandsteen. Vanuit Kanab brengt een verharde (smalle) weg je in 30 minuten naar het staatspark. Vanaf de weg kun je de duinen in wandelen. De duinen zijn het mooist rond zonsondergang.

Coral Pink Sand Dunes State Park

Omrijden via Cedar City: bezoek Cedar Breaks

Rijd je om via de I-15 bij Cedar Breaks, dan kun je een stop maken bij het Cedar Breaks National Monument. Dit is het kleine broertje van Bryce Canyon. Het uitgestrekte, sprookjesachtige amfitheater is gevuld met honderden gekleurde, kalkstenen pilaren ('hoodoos'). Het Cedar Breaks National Monument ligt een half uur rijden ten oosten van Cedar City, midden in het Dixie National Forest.

Cedar Breaks NM
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie