Wegafsluiting Highway 1 Californië

door Onze redactie di 14 mrt. 2017 17:00 bijgewerkt op ma 22 mei 2017 8:00
Deze blog is verouderd. Highway 1 is sinds juli 2018 weer open. Bekijk onze tips in deze blog.

Maart 2017: Door aardverschuivingen en overstromingen is Highway 1 in Californië afgesloten ten noorden van San Simeon, tussen Ragged Point en Mud Creek. Hier is de weg compleet weggeslagen. Je kunt dus niet de hele Highway 1 rijden tussen Carmel/Monterey en San Simeon. Omrijden kan via het binnenland. Actuele info vind je op de website van Caltrans (klik op de icoontjes). Zie ook de kaartjes hieronder. De weg is op 18 juli 2018 weer open gegaan!

Campers: Omrijden door het binnenland

Het is niet mogelijk om de hele Highway 1 te rijden tussen San Francisco en Los Angeles, want bij Ragged Point (rode driehoek op de afbeelding) stuit je op een wegafsluiting. Je kunt via Bixby Bridge wel in de mooie natuurregio Big Sur komen. Vervolgens rijd je via dezelfde weg weer terug. Om de weg dan te vervolgen, moet je met de camper omrijden via Highway 101 door het binnenland. Je doet ongeveer 2,5 tot ruim 3 uur over de rit tussen Carmel/Monterey en San Simeon. De snelste route is als volgt:

  • Volg (vanuit het noorden) Highway 1 tot Carmel/Monterey
  • Neem Highway 68 richting Salinas
  • Neem Highway 101 door het binnenland
  • Ga terug naar Highway 1 via Highway 46 (Paso Robles naar Cambria/San Simeon) of
  • Ga terug naar Highway 1 via Highway 41 (Atascadero naar Morro Bay)
  • Kijk voor de meest actuele informatie op de website van Visit California
Wegafsluiting op Highway 1 Californie

Auto's: Alternatieve route

De versperring bij Ragged Point/Mud Creek duurt nog tot 20 juli 2018 (rode driehoek). Autoreizigers kunnen tot die tijd kiezen voor een alternatieve route. Je rijdt van San Francisco tot Lucia/Limekiln State Park en neemt vervolgens de Nacimiento-Fergusson Road naar het binnenland. Zoals het kaartje hieronder aangeeft, doe je er - zonder stoppen! - circa vier uur over. Kijk dus wat voor jou de beste optie is, de aangeraden route voor campers is misschien wel het snelst. De Fergusson Road is zeer bochtig, steil en smal. Wij raden camperreizigers daarom af deze weg te nemen. Camperreizigers moeten dezelfde weg terugrijden en de omleiding van het eerste kaartje volgen. Kijk voor de meest actuele informatie op de website van Visit California

Alternatieve route vanaf 13 oktober

Overnachten

Kijk even na waar aan Highway 1 je overnacht. De volgende plaatsen zijn goed te bereiken, maar je krijgt wel te maken met een omleiding als je van plan was de hele kust af te rijden:

  • Noordzijde: Carmel/Monterey, Santa Cruz
  • Zuidzijde: Cambria, San Simeon, Morro Bay, San Luis Obispo, Pismo Beach, Santa Barbara
Lastig te bereiken overnachtingsmogelijkheden: Als je slaapt in (de buurt van) Plaskett, Gorda of Ragged Point, dan moet je je reserveringen misschien annuleren. Zeker als je met een camper bent. Deze plaatsen zijn alleen toegankelijk via de Fergusson Road (zie boven), een weg die veel extra omrijden vergt en niet geschikt is voor campers.

Updates over staatsparken en hun campings

Het beroemde uitzichtpunt bij Julia Pfeiffer Burns State Park is intussen weer open. In sommige staatsparken zijn wandelpaden nog gesloten. De laatste updates over staatsparken in de Big Sur-regio vind je op de website van California State Parks.

Dit kun je wél zien!

De blauwe stipjes op de eerste kaart geven aan waar je vanuit Carmel/Monterey kunt komen. Wil je dit stuk rijden? Dan volg je dezelfde route terug. Onze twee absolute favorieten aan Highway 1 zijn via deze route gewoon bereikbaar: de 17 Mile Drive bij Carmel Monterey en het gebied rond de Bixby Creek Bridge, slechts 20 minuten verder. Rijd in het noorden bij Carmel/Monterey de 17 Mile Drive en je krijgt een heel goed beeld van de prachtige Californische kust. Deze slingerende weg brengt je langs mooie vergezichten, luxueuze golfresorts en ruige kusten. Als je de tijd hebt, rijd dan zo ver als het Julia Pfeiffer Burns State Park, op zo'n 45 minuten van Carmel. In het zuiden kun je rond San Simeon een aantal leuke plekken bezoeken. Bijvoorbeeld Hearst Castle en San Simeon State Park. In het staatspark word je betoverd door mooie rotskusten en onbelemmerde uitzichten op de oceaan. Stop meteen even bij Piedras Blancas, waar zeeolifanten liggen te zonnebaden. Klik op de knop hieronder om meer over deze (en andere) tips te lezen.

Lone Cypress in California Highway 1 Bixby Creek Bridge
Meld je nu gratis aan voor de webinar over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!