Top 5 bezienswaardigheden Sequoia & Kings Canyon National Park

Omarm ‘s werelds grootste bomen: de reuzensequoia’s. In de twee aangrenzende parken Sequoia & Kings Canyon National Park staat het er vol mee. Vooral de circa 2.500 jaar oude General Sherman Tree in Sequoia National Park is een grote publiekstrekker. Dit is onze top vijf bezienswaardigheden in Sequoia & Kings Canyon National Park

Sequoia & Kings Canyon National Park in het kort:

  • Waar: Californië
  • Beste reistijd: Van april t/m oktober
  • Aantal dagen: Eén tot twee
  • Good to know: Sequoia National Park en Kings Canyon National Park zijn twee aaneengesloten parken. Kings Canyon bestaat op haar beurt ook weer uit twee gedeelten met in het zuidwesten het bezoekerscentrum en de General Grant Cove. In Sequioa vind je de meeste bezienswaardigheden.
  • Belangrijk: er gelden restricties voor campers voor de zuidelijke ingang(en) van het park. Zo is de zuidkant van Sequioa National Park bij Three Rivers vanwege de haarspeldbochten niet toegankelijk voor campers van 22 feet of langer. Hetzelfde geldt voor de zijwegen van de Crystal Cave Road & Moro Rock/Crescent Meadow Road. Ook wordt afgeraden om via de zuidingang vanaf Foothills Visitor Center naar Potwisha Campground te rijden met een camper langer dan 24 feet. Neem de Big Stump Entrance (Highway 180). Bekijk alle restricties onder het kopje ‘vervoer’. In de zomermaanden rijden er shuttlebussen vanuit Visalia en Three Rivers naar het Giant Forest Museum in Sequoia National Park, zie www.nps.gov

5 tips voor Sequoia & Kings Canyon National Park

1. Giant Forest Museum

Giant Forest Museum

Een goede eerste kennismaking met Sequoia National Park is een bezoek aan het Giant Forest Museum waar je door middel van video’s alles te weten komt over de ecologie en de bosbranden die hier hebben gewoed. Het museum ligt aan de Generals Highway, het eindpunt van de shuttlebus. Rijd je met de camper dan adviseren we je om vanuit het noorden hierheen te rijden (vanwege restricties voor grote voertuigen zoals campers, zie hierboven). Vanaf het museum rijd je via de Crescent Meadows Road (9,6 km met auto of met de shuttlebus) naar de iconische Tunnel Log. Hier ligt een omgevallen sequoia dwars over de weg waar een tunnel uit is gezaagd. Het is passen en meten, want het gat is 5,2 bij 2,4 meter. Pas je er niet door? Dan moet je omrijden.

2. Omarm een boom: General Sherman Tree & General Grant Tree

General Sherman Tree General Grant Tree

Wandel tussen de giganten in het Giant Forest. De reusachtige mammoetbomen of sequoia’s die hier groeien zijn duizenden jaren oud en kunnen wel 100 meter hoog worden. De allergrootste boom in volume is de General Sherman Tree met een hoogte van 83,8 meter en 11,1 meter in doorsnede. Deze oudgediende telt maar liefst 2.300 tot 2.700 levensjaren. Maar de andere sequoia’s in het Giant Forest doen nauwelijks voor deze reus onder. Op een goede tweede plaats staat de General Grant Tree in het westelijk deel van Kings Canyon met een diameter van 8,8 meter. Wedden dat je spontaan een tree-hugger wordt?

3. Crystal Cave

Crystal Cave

Met al die reusachtige bomen om je heen zal het je misschien verbazen dat er zich meer dan 200 grotten onder de grond bevinden. Een van de grotten die je kunt bezoeken is de 5,5 kilometer lange Crystal Cave. De tienduizend jaar oude grot bestaat uit marmer en kalksteen en werd uitgesleten door een ondergrondse rivier. Tussen mei en eind november kun je met een gids ondergronds gaan. Tickets zijn verkrijgbaar bij het Foothills of Lodgepole Visitor Center óf online. Omdat de grot populair is, raden we je aan vooraf tickets te kopen. De weg naar Crystal Cave is niet toegankelijk voor voertuigen langer dan 22 feet. De 800 meter lange wandelroute naar de grot is steil. Draag dus stevige schoenen en neem een jas of trui mee. Onder de grond is het zo’n 10 graden.

4. Moro Rock

Moro Rock uitzicht Moro Rock

Met al die massieve rotsblokken is het niet zo vreemd dat rotsklimmen in Sequoa en Kings Canyon populair is! Een relatief eenvoudige klim is Moro Rock. Deze granietkoepel ligt op zo’n 2000 meter boven zeeniveau en je komt er na een beklimming van 400 rotstreden. Eenmaal boven kun je 360 graden in de rondte kijken. Bijzondere klimskills heb je niet nodig, maar als je last van hoogtevrees hebt, is dit misschien een pittige. De trap is smal met pal daarnaast een afgrond. De weg naar Moro Rock is niet toegankelijk voor voertuigen langer dan 22 feet, maar is in de zomermaanden bereikbaar met de shuttlebus. Je parkeert dan bij het Giant Forest Museum. Mocht je echt willen rotsklimmen, check dan bij het visitor center welke klimroutes geopend zijn.

5. Tokopah Falls

Tokopah Falls

Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Sequoia National Park. Er zijn tal van wandelroutes met prachtige uitzichten. Een van de populairste routes is de wandeling naar Tokopah Falls. Het startpunt bevindt zich naast de Lodgepole Campground, ongeveer 1 km ten oosten van Lodgepole Visitor Center. Ook de shuttlebus stopt hier. De route voert langs de Marble Fork of the Kaweah River naar Tokopah Canyon. Aan het eind van de trail wachten de Tokopah Falls. De route (6,7 km) is eenvoudig, maar reken toch zo’n 2 tot 2,5 uur voor het hele rondje.

Bonus: sterren kijken tijdens Dark Sky Festival

Sterrenhemel

Het Dark Sky Festival vindt ieder jaar plaats in een weekend in augustus of september. Tijdens dit gratis festival vinden allerlei activiteiten plaats en kun je ongegeneerd naar de flonkerende sterren staren, er zijn telescoop demonstraties en je kunt aanschuiven bij het knapperende kampvuur. Weten wanneer het dit jaar plaatsvindt? Meer informatie vind je op www.sequoiaparksconservancy.org/darkskyfestival.html

Ook leuk om te lezen

9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan