Top 5 bezienswaardigheden Bryce Canyon National Park

bijgewerkt op di 25 apr 2023 11:00

Vijftig tinten oranje en vreemdsoortige rotspilaren, of hoodoos, die nog het meest lijken op versteende soldaten. Bryce Canyon National Park is even bizar als het bijzonder is. Of je dit park nu met de auto, camper of te voet wilt beleven, het kan allemaal. In deze blog onze top vijf bezienswaardigheden in Bryce Canyon National Park.

Bryce Canyon National Park in het kort

  • Waar: Utah
  • Beste reistijd: Mei t/m oktober
  • Aantal dagen: Eén dag
  • Good to know: Bryce Canyon is hoog gelegen. Het kan daarom in het voor- en najaar af en toe koud zijn, met name in de vroege ochtend, nacht en in de avond.

Waarom naar Bryce Canyon National Park?

Bryce National Park

Het relatief kleine park is toegankelijk via de verharde Rim Road die van noord naar zuid loopt. Langs de weg liggen verschillende uitzichtpunten. Je kunt ervoor kiezen om deze met de auto, camper of te voet te verkennen. In de periode dat de gratis shuttlebussen rijden (grofweg half april/half oktober) is er een parkeerverbod voor campers van 23 ft of langer in de parkregio rond het Amphitheater. Hier liggen Sunset, Sunrise, Bryce en Inspiration Point. Camperreizigers kunnen hier de gratis shuttlebus nemen. Vooral als de zon laag staat (bij zonsopkomst of –ondergang) zijn de oranje kleuren spectaculair. Vergeet vooral niet om ‘s nachts naar de sterrenhemel te kijken. Omdat de omgeving zo donker is, zie je dan miljoenen flonkerende sterren. De uitgelezen plek voor stargazing!

5 tips voor Bryce Canyon National Park

1. Navajo Loop & Queens Garden Trail

Navajo Loop Trail Bryce National Park

Het allergaafst is het om Bryce Canyon te voet te verkennen en via de Navajo Loop Trail af te dalen in de kloof. Start je wandeling vroeg in de ochtend bij Sunset Point, als het nog fluisterstil is. Hier verdwijnt de trail zigzaggend in de diepte. Wandel langs pijnbomen en de hoodoos die stilzwijgend toekijken. Je kunt alleen de Navajo Loop Trail lopen (2,2 kilometer round trip) of deze combineren met de Queens Garden Trail (in totaal 4,6 kilometer). Via de iets minder steile kant bij Sunrise Point klauter je weer omhoog. Je kunt de wandeling ook met de klok mee lopen. Dan begint je route bij Sunrise Point en eindig je via de steilere klim bij Sunset Point.

2. Stop bij de uitzichtpunten langs de Rim Road

Viewpoint in Bryce National Park

Van noord naar zuid loopt één weg langs de rand van de hoefijzervormige Bryce Canyon: de Rim Road. Langs deze 27 kilometer lange weg bevinden zich diverse uitzichtpunten. Tip: rijd eerst met de auto of camper naar het einde van de weg naar Rainbow & Yovima Point en stop op de terugweg bij alle uitzichtpunten. Rainbow Point is het hoogste punt van Bryce Canyon waar je een fantastisch uitzicht hebt over het zuiden van Utah. .

3. Fairyland Point

Fairyland Point in Bryce Canyon National Park

What’s in a name? Sprookjesachtig mooi is het zeker bij Fairyland Canyon. Om er te komen sla je vlak voor de parkingang Fairyland Road in dat na twee kilometer uitkomt bij Fairyland Point. Laat je hier verrassen door het prachtige uitzicht over de Pink Cliffs en de Boat Mesa. In de verte zie je Sinking Ship liggen: een 2.257 hoge rotsformatie. Bij Fairyland Point start ook de 12,9 kilometer lange Fairyland Loop Hike waar het aanzienlijk rustiger is dan op de andere wandelroutes. Fairyland Point is bovendien hét punt bij uitstek om laat in de middag naar toe te komen wanneer de ondergaande zon de oranje rotsen in vuur en vlam zet!

4. Vanaf de rug van een paard

Paardrijden bij Red Canyon nabij Bryce Canyon National Park

Howdy! Stap in het zadel en geef je paard de sporen. Vanaf de rug van een paard zie je de canyons vanuit een heel ander perspectief. Je ruitertocht voert dwars door de Red Canyon. Dat ligt net iets buiten Bryce Canyon, maar is daarom niet minder spectaculair. Onderweg zie je de prachtigste rode steenformaties en hoodoos voorbij komen, terwijl de gids je alles vertelt over het leven van de cowboys en de omgeving. Natuurlijk stop je zo nu en dan om van het uitzicht te genieten.

5. De fotogenieke Natural Bridge

Natural Bridge in Bryce Canyon National Park

Niet voor niets is de Natural Bridge een van de mooiste en populairste bezienswaardigheden van Bryce Canyon. Stop er dus vooral even om een foto te maken. Wind, regen en ijs hebben hun sporen nagelaten en hebben een natuurlijke boog gevormd. De 38 meter hoge rode boog vormt een mooi contrast met het groen van de bomen. Fotomoment!

Bonus: de toeristische route via Scenic Byway 12

Scenic Byway 12 Tunnel bij Bryce op Highway 12

We houden wel van een beetje (ver)dwalen. Treed daarom tussen Capitol Reef en Bryce buiten de gebaande paden en neem de toeristische route: Highway 12. Deze ‘Scenic Byway’ voert dwars door het Grand Staircase-Escalante National Monument. Tweehonderd kilometer lang wacht je de ene verrassing na de andere: van spannende rotsformaties, kronkelende canyons en steenplateaus. Zo’n drie uur lang volop genieten!

Ook leuk om te lezen

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan