Top 10 excursies Deep South

bijgewerkt op di 6 mrt 2018 19:30

Van een spookachtige tour over de begraafplaatsen van Charleston en een culinaire wandeling door de straten van Memphis tot een mysterieuze boottocht door de moerassen rond New Orleans. Ontdek het broeierige diepe zuiden van Amerika en boek een van onze top 10 excursies in de Deep South!

Graceland, Memphis, Tennessee

1. Ontfutsel het geheim van Coca Cola in Atlanta

Wil je alles weten over het bekendste frisdrankmerk ter wereld? Kom dan naar de World of Coca cola en maak kennis met de legende rond de geheime Cola-formule. Hier kun je proeven van de ruim 100 cola-smaken, het 3-D theater bezoeken en zien hoe het zwarte goedje in flesjes terechtkomt. Bijzonder is ook de verzameling Coca-Cola spullen. Je kunt je ongeveer twee uur vermaken in de World of Coca-Cola.

World of Coca Cola, Atlanta, Georgia

2. Op spokenjacht in Charleston

Tijdens deze spookachtige tour dwaal je door de Old City Jail, waar tussen 1802 en 1939 de zwaarste misdadigers van Charleston achter slot en grendel werden gezet en ook vaak stierven. Een gids leidt je rond door de oude cellen, de gangen en het hoofdkwartier van de bewakers. Deze drie kwartier durende tours vertrekken meerdere malen per avond. Hoewel je mag deelnemen vanaf 7 jaar, wordt deze excursie niet aangeraden voor jonge kinderen. Helaas is de gevangenis in 2018 wegens renovatiewerkzaamheden niet geopend. Een gaaf alternatief is de Ghosts & Graveyards Tour door Charleston waarbij de gids je meeneemt naar onder andere de begraafplaatsen van Charleston. Vraag onze reisadviseurs om meer informatie over de spooktocht!

Charleston, South Carolina

3. Alligators spotten bij New Orleans of Lafayette

De mysterieuze moerassen rond New Orleans vragen er om om ontdekt te worden per boot! Kijk goed rond, want onderweg kun je zomaar begluurd worden door een alligator. Terwijl jij veilig in een boot zit tijdens deze boottocht zie je hoe de dieren van het moeras je in de gaten houden vanachter het kreupelhout en bemoste bomen en struiken. Een gids vertelt je ondertussen alles over de moerassen en de dieren die er leven. Je kunt ook kiezen voor een tocht met een airboat. De kosten daarvan liggen hoger, maar de boten zijn een stuk kleiner. Vraag onze reisadviseurs naar de mogelijkheden! In andere plaatsen in de Deep South zijn ook Swamp Tours mogelijk. Bij Lafayette bijvoorbeeld. Hier vaar je per boat of airboat door het grootste riviermoeras van Louisiana dat de sprookjesachtige naam Atchafalaya draagt. Houd je camera in de aanslag voor bevers, otters of alligators!

Swamp tour, New Orleans

4. Whiskey proeven bij Jack Daniel’s in Lynchburg

Bezoek de legendarische Jack Daniel’s distilleerderij waar de bekende Tennessee whiskey wordt gefabriceerd. Er zijn diverse tours. Zo kun je kiezen voor een ‘droge’ tour waarbij je geen whiskey proeft, maar dat wel toegankelijk is voor kinderen, tours waarbij je van diverse soorten (gelimiteerde) whiskey’s kunt proeven of een tour door de Jack Daniel’s in combinatie met een typische ‘southern’ lunch. Let op: om je lippen aan een glas whiskey te mogen zetten moet je tenminste 21 jaar oud zijn. Bekijk welke Jack Daniels Tour het beste bij jou past.

Jack Daniels distilleerderij, Lynchburg

5. Het huis van Elvis bewonderen in Memphis

Als je in Memphis bent, moet je natuurlijk een kijkje nemen in het voormalige woonhuis van The King of Rock ‘n’ Roll: Elvis Presley. Je kunt kiezen uit verschillende tours in Graceland. Bij de standaardtour van 1,5 uur krijg je toegang tot de Graceland-Mansion en kun je Elvis’ zwart fluwelen jack zien en de iconische rode sjaal. Boek je de speciale VIP-tour, dan kun je ook Elvis z’n autoverzameling en zijn twee vliegtuigen bewonderen.

Graceland, Memphis, Tennessee

6. Een smakelijke wandeltocht door Memphis

Maak kennis met de smakelijke gerechten van Memphis. Tijdens deze wandeltocht kom je langs gerenommeerde keukens waar je je tanden mag zetten in de Memphis bbq nachos of tamales, een typisch zuidelijk gerecht gemaakt van mals varkensvlees, groenten, kaas, fruit of rijst dat is verpakt in een maïsblad. Deze overheerlijke wandeling kun je boeken op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag in de middag en duren ongeveer 3,5 uur.

Beale Street, Memphis, Tennessee

7. Countrymuziek in de Grand Ole Opry in Nashville

Beleef de avond van je leven tijdens de live concerten in de Grand Ole Opry, Nashville. Wat in 1925 begon als een eenvoudige radio-uitzending, is uitgegroeid tot een waar fenomeen. Tijdens de show betreden tenminste acht artiesten het podium. Je maakt kennis met verschillende muziekstijlen van gevestigde namen en nieuwkomers in de country scene. Heb je nog niet genoeg van de avond? Boek dan de backstage-tour waarbij je na afloop van de show een kijkje neemt achter de schermen.

Grand Ole Opry, Nashville, Tennessee

8. Cocktails zippen in New Orleans

‘Shaken, not stirred’. Wandel met een gids door de historische French Quarter van New Orleans en schuif aan in beroemde bars om te proeven van cocktailklassiekers. Ontdek de geschiedenis van de stad door middel van de drankjes die worden geschonken. Proef van de klassieker Sazerac, nip van de zomerse Pimm’s Cup of zet je lippen aan een glaasje Ramos Gin Fizz. Ondertussen vermaakt de gids je met verhalen over de unieke brouwsels en de drinkers ervan. Voor deze 2,5 uur durende cocktail wandeltocht moet je tenminste 21 jaar of ouder zijn.

French Quarter, New Orleans

9. Per roze jeep door de Smokies

In het noorden van de Deep South-regio, op de grens van Tennessee en North Carolina, ligt een prachtig nationaal park: Great Smoky Mountain National Park. Het dankt zijn naam aan de mysterieuze nevel die tussen de bergen hangt. Je reist hier terug in de tijd, door valleien vol houten pionierswoningen, kerkjes en boerderijen. Langs de weg klateren watervallen naar beneden, lopen soms beren en langs de Newfound Gap Road heb je schitterende uitzichten. Tijdens deze excursie rijd je in een heuse roze Jeep Wrangler langs al dit moois. De ervaren gids weet veel over de natuur, maar ook over de geschiedenis van de Amerikaanse Burgeroorlog. Hij laat je overblijfselen zien uit die roerige tijd. De Jeep-excursie door de Smoky Mountains duurt ongeveer 2,5 uur.

Great Smoky Mountains Jeeptour

10. Met een trolleybus Savannah verkennen

Nostalgie ten top! De 270 jaar oude oranje-groene bussen nemen je mee terug in de tijd. Met deze hop-on hop-off bus ontdek je de charmes en de geschiedenis van Savannah. De bus stopt op vijftien plekken bij populaire bezienswaardigheden en winkels zoals Forsyth Park, de St. John the Baptist-kathedraal en het Sorrel-Weed House. Je bepaalt zelf waar je uit- en weer instapt en hoe lang je rond wilt kijken.

Savannah, New Orleans

Nog veel meer excursies

Wil je ook een excursie boeken bij je rondreis? Neem dan contact op met een van onze reisadviseurs in Zwolle en vraag naar de mogelijkheden.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan