Top 10 bezienswaardigheden Florida

bijgewerkt op ma 16 okt 2023 10:30

Pretparken, azuurblauw water, palmbomen en witte zandstranden. De sunshine state Florida is een feest voor wie van zon, zee, strand én achtbanen houden. Maar ook voor wie alternatieven zoekt, is er volop te beleven. Check onze top 10 bezienswaardigheden in Florida!

Florida in het kort

  • Waar: Zuidoosten van de V.S.
  • Beste reistijd: het hele jaar door
  • Aantal dagen: 10 tot 21 dagen
  • Good to know: Florida is een populaire zon, zee & strandbestemming. Houd er wel rekening mee dat de maanden augustus en september doorgaans orkaanseizoen is. De temperatuur is dan wel aangenaam, maar er kunnen zich donkere wolken samenpakken.

10 tips voor Florida

1. Pretparken rond Orlando


Volcano Bay

Zweinstein, Universal Studios Busch Gardens

Spanning en sensatie, dan zit je in Orlando goed. Hier vind je misschien wel de meeste pretparken ter wereld op een kluitje. Alleen al in Walt Disney World kun je je dagenlang vermaken. Bekijk het kasteel van Assepoester of ga op de foto met Micky Mouse. Universal Studios biedt je een kijkje achter de schermen van de filmwereld, maar hier is het ook gillen geblazen in bloedstollende attracties. Filmfanaten komen voor de Wizarding World of Harry Potter. Ren door de muur op Perron 9 ¾ en koop een toverstaf bij Olivander in de Wegisweg. En dan hebben we het nog niet gehad over Epcot Center, Bush Gardens of SeaWorld. Keuzes, keuzes.

2. Miami

Miami

Miami South Beach Art Deco District

De wijken in Miami hebben elk een eigen sfeer. Waar het Art Deco District bestaat uit pastelkleurige art deco panden en neon, vind je romantiek in Coconut Grove met als trekpleister het Vizcaya Museum & Gardens. In Little Havana waan je je in hartje Cuba. Publiek van een heel ander pluimage vind je in Miami Beach: hier is het zien en gezien worden. Deze wereld vol glitter and glamour is ook de plek waar beroemdheden als Gloria Estefan en Will Smith een optrekje hebben. Deze kun je overigens van een afstandje bekijken tijdens een tourtje.

3. Florida Keys

Key West Seven Mile Bridge

Key Largo Bahia Honda State Park

Op de Florida Keys barst het van de kleurrijke koraalriffen en tropische vissen. Dit is dé plek voor snorkel- en duikliefhebbers. Key West is ook het eiland waar schrijver Ernest Hemingway in de jaren 30 woonde en schreef. Zijn voormalige woonhuis doet nu dienst als museum. Neem ook een kijkje bij Sloppy Joes, de kroeg waar Hemingway graag een drankje achterover sloeg. Om bij de Keys te komen rijd je over de adembenemende Overseas Highway. Met als spectaculair hoogtepunt de 11 km lange Seven Mile Bridge!

4. The Everglades

Everglades

Alligators in The Everglades Big Cypress National Preserve

Terwijl jij met een airboat over het water suist, spot je vogels in de mangrovebossen én zie je misschien een alligator uit het water opduiken. Het kan allemaal in The Everglades National Park: een bijzonder moerasgebied dat een groot deel van Florida beslaat. Je kunt hier ook tal van leuke wandelroutes lopen of boottochten maken. Meer informatie vind je bij het Visitor Center. Een anti-muggenmiddel is hier niet overbodig.

5. Cape Canaveral / Kennedy Space Center

Lancering Cape Canaveral

Rocket Garden Space Shuttle

Ben je geïnteresseerd in alles wat met ruimtevaart te maken heeft, dan is een bezoek aan Kennedy Space Center in Cape Canaveral een must. Op het terrein van een van de grootste ruimtevaarcomplexen ter wereld werd jarenlang de Space Shuttle gelanceerd. In het Kennedy Space Center kom je alles te weten over de Amerikaanse ruimtevaart en de eerste maanlanding. Bijzonder is de vluchtsimulator, de U.S. Astronaut Hall of Fame en de rakketten in de Rocket Garden. Tijdens een bustour rijd je onder andere langs de lanceerplatformen en het Apollo/Saturn V Center.

6. Crystal River

Kajakken met zeekoeien

Crystal River mangroven Zwemmen met een manatee

Niets is zo bijzonder als zwemmen met zeekoeien of manatees. Deze vriendelijke reuzen leven in de maanden november tot maart in het kristalheldere water van Crystal River, op zo’n anderhalf uur rijden van Orlando. Tijdens een excursie kun je snorkelen en zwemmen met de dieren. Bij voorkeur kies je voor een kleine organisatie met kleine boten, zodat je de dieren zo weinig mogelijk stoort. Onze reisadviseurs kunnen je daar alles over adviseren.

7. Sanibel & Captiva Island

Sanibel Island Sanibel Island Lighthouse

Captiva Island Captiva Island

De paradijselijke stranden van Sanibel & Captiva Island zijn wereldberoemd. Het parelwitte zand is bezaaid met prachtige schelpen. Met wat geluk vind je hier aangespoelde haaientanden. De gebukte houding van schelpenzoekers heeft zelfs een naam: de ‘Sanibel Stoop’. Ben je op zoek naar wildlife en prachtige natuur? Dan is een bezoek aan het J.N. Darling National Wildlife Refuge de moeite waard.

8. Stiltsville

Stiltsville

Midden op een zandbank, op 1 mijl van Miami, ligt een stukje niemandsland dat Stiltsville heet. In de jaren dertig werden hier houten huisjes op palen neergezet, omdat hier geen regels golden voor drankverkoop en gokken. Resultaat: wilde feesten midden op zee en langsvarende schepen die hier hun drank in kwamen slaan. In de jaren 80 kwam er een einde aan de party’s en sindsdien zijn de huisjes verlaten. Wel worden er vanuit Key Biscane boottochten georganiseerd naar Stiltsville. De bouwwerken maken nu deel uit van het Biscayne National Park.

9. Weeki Wachee Springs State Park

Florida telt tal van natuurlijke waterbronnen waar je kunt peddelen op een paddleboard of in een kayak, zwemmen, snorkelen of een boottocht maken over het kristalheldere water. Weeki Wachee Springs State Park is zo’n plek gelegen aan de Weeki Wachee-rivier. Het ligt op 1,5 uur rijden van Orlando en is ideaal voor rustzoekers én voor waterpret. Behalve roetsjen van waterglijbanen kun je er ook picknicken op het gras óf al peddelend de rust opzoeken. Ben je hier tussen november en maart dan kun je hier, net als in Crystal River, manatees tegenkomen.

10. Salvador Dalí Museum, Saint Petersburg

Credit: Salvador Dalí Museum St. Petersburg

Voor wie graag wat cultuur wil snuiven is het Salvador Dalí Museum in Saint Petersburg een aanrader. Het museum heeft een collectie van meer dan 2.400 werken van de kunstenaar, waaronder The Discovery van Columbus. Het immense doek heeft een afmeting van 4x3 meter. Rijd je vanuit Bradenton naar Saint Petersburg, dan word je onderweg getrakteerd op een adembenemende rit over The Sunshine Skyway Bridge!

Ook naar Florida?

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan