Tips van een local - Santa Paula en omgeving

Wandel, fiets of rijd jij tijdens je reis weleens door een stad of natuurgebied en denk je ‘op welke onontdekte plekjes zal de lokale bevolking zich ophouden’. Lees dan snel verder! In deze reeks blogs spreken we elke editie een lokale inwoner, die zijn of haar favoriete, en soms onontdekte, plekken uitlicht. Deze keer is Keren aan de beurt! Al ruim negen jaar woont Keren vlakbij Los Angeles in de plaats Santa Paula in Californië. Ze vertelt graag over haar favoriete plekken.

Om direct met de deur in huis te vallen: wat is hier
de beste plek om te bezoeken?

De stad Ojai, op ongeveer 25 minuten rijden van mijn huis, is een echte aanrader! Het is een prachtige stad met veel wandel- en winkelmogelijkheden. Of ik een leuk restaurant in Ojai kan aanraden? Dat wordt moeilijk. Ze zijn namelijk allemaal goed!

Rabalais' Bistro

Wat is dan wel jouw favoriete restaurant in de omgeving?

Mijn favoriet is Rabalais’ Bistro in Santa Paula. Het is een knus klein koffiehuis met geweldige koffie en latte’s. Ze staan in de omgeving bekend om hun geweldige ontbijt. Maar het is ook een leuke plek om te lunchen. Laatst bestelde ik gefrituurde garnalen, check de foto, ze waren heerlijk!

Santa Barbara

Op ongeveer 40 minuten vanaf Santa Paula ligt de stad
Santa Barbara. Wat is daar zoal te doen?

Santa Barbara heeft veel meer attracties dan Santa Paula. Vanaf Santa Barbara heb je een fenomenaal uitzicht over de oceaan. In de stad vind je een verfijnde smaak van Spaanse architectuur. Zeker een bezoek waard.

Ventura

Wat is de must do or see in jouw woonomgeving?

Bezoek de plaats Ventura, hier zijn verschillende leuke dingen om te doen. Wandel bijvoorbeeld op Ventura Pier en promenade, een lange pier omringd door water. Ga naar Serra Cross Park waar je vanachter een gigantisch kruis uitzicht hebt over Ventura. Of bezoek Mission San Buenaventura een fraaie witte basiliek.

Ojai

Wat is een leuke wandel- of fietsroute?

Wandel of fiets van Ventura naar Ojai via het Paved Bike Path. Mocht je na de wandeling of fietstocht trek hebben, ga dan een hapje eten bij Lure Fish House in Ventura. Om je vingers bij af te likken.

Haven van Ventura

Heb je nog een laatste gouden reistip?

Mijn gouden tip is: pak de trein! Voor de beste uitzichten van Californië pak je de Amrak langs de Pacific Coast highway. Een aanrader!

Pacific Coast Highway

Op reis naar Amerika?

Bekijk hier onze routes.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan